maandag 26 maart 2012

Ik ben blij..............

Omdat vandaag weer heerlijk het zonnetje schijnt en ik mijn eerste diertje van het dierenbos af heb. Ik ben  geïnspireerd door het eekhoorntje dat hier nu al maanden om huis huppelt en de nootjes en vogelvoer weg pikt. Hij is nog erg schuw maar komt overdag toch wat meer te voorschijn dan eerst maar zodra er een kat in de buurt is dan is hij weg. Het gehaakte eekhoorntje is ongeveer 5.5 cm groot en is gemaakt van alpaca eco die je heerlijk kan opborstelen zodat hij wat pluizig wordt.


















Ik ben ook blij met mijn nieuwe kleine theepotje wat ik gebruikt als bloemenvaasje,
'k heb daar alleen maar een paar seringen ingezet en voor mij is dat voorjaar.
















Ook ben ik blij met m'n nieuwe droogmolen, lekker de was zien wapperen in de wind en zon is heerlijk, straks zo van de lijn af en dan strijken, sommige mensen vinden dat vreselijk, ik kan daar zo van genieten......
















Minder blij ben ik met m'n nieuwe krukken, niet omdat ze niet mooi en flitsend zijn maar omdat ik ze moet  gebruiken als ik langer dan 5 minuten moet lopen. Ik heb het heel lang uitgesteld en geprobeerd om het zonder te doen maar helaas gaat het niet langer. Ik had de keus tussen rollator op krukken, dan kies voorlopig toch maar voor het laatste. Het lastige van het hele verhaal is dat je steeds uit moet leggen waarom je de krukken nodig heb, maar het zij zo , het is niet leuk maar het kan niet anders meer.
Tis wel een leuk kleurtje toch:-)

woensdag 21 maart 2012

Voor alle papa's en mama's........

Vandaag is de grote herdenkingsdienst voor alle omgekomen slachtoffers van het afschuwelijke busongeluk in Zwitserland. Wat zal het zwaar zijn voor alle papa's, mama's en allen die zijn of haar geliefde  moeten missen.
Ik zou wel zoveel meer willen zeggen maar ik kan de woorden niet vinden, dit is te erg voor woorden. Ik hoop dat iedereen in blogland en ver daar buiten vandaag even stil staat bij dit verschrikkelijke gebeuren en in gedachten steun geeft aan hen die dit zo nodig hebben.

dinsdag 13 maart 2012

Zo handig... voordelige Catania katoen.

Zoals ik gisteren hieronder schreef verpakt Jenny 12 bolletjes in een brievenbusdoosje en ik was heel nieuwsgierig hoe ze dat voor elkaar kreeg.
Zie hieronder hoe vernuftig ze dit gedaan heeft, ze heeft de verpakking vacuüm gezogen en zo kan het dus dat er 12 bolletjes in een doosje gaan, heel slim en voordelig verpakt op deze manier.

Mijn kleurkaarten waren aan vernieuwing toe, er zijn de laatste tijd nogal wat kleurtjes veranderd bij Catania en de Creative Cotton. Mijn oude kleurkaart klopte voor geen meter meer en dus moest er iets nieuws komen. Deze keer heb ik het anders gedaan zodat er steeds gewisseld kan worden als er nieuwe kleuren komen of verdwijnen. Ik heb stroken kaartpapier gelamineerd, daar gaatjes ingeknipt en kleine plakkers opgeplakt bij elk gaatje. Verdwijnt of veranderd er nu een kleur dan is het een kwestie van plakkertje en draadje eraf en je kan er weer een draadje van de nieuwe kleur door halen. Zo gaat je kaart heel lang mee en hoef je niet steeds te vernieuwen of op je kaart te schrijven. Er staan nu nog kleuren op die uit de handel zijn maar waar ik nog wat van heb zo hou ik het overzichtelijk. Wisten jullie dat Jenny  een heel leuk winkeltje heeft waar ze ook Catania katoen verkoopt voor een zeer aantrekkelijke prijs en maar liefst 12 bolletjes kan versturen als brievenbuspost. Neem maar eens een kijkje het is echt de moeite waard.


zaterdag 10 maart 2012

Lekker fleurig

De lente is in aantocht dus hoogste tijd voor lekkere fleurige kleding in vrolijke kleurtjes. Deze kraagjes zijn perfect om leuke jurkjes of tuniekjes van te maken voor kleine dametjes (ongeveer 2jaar) in de dop. Daarbij nog een fleurig katoenen mutsje voor een
kille zomerdag of gewoon voor de fun, het zijn in ieder geval leuke en gezellige werkjes om te maken. Binnenkort allemaal in mijn winkeltje www.haakmuts.nl 

Allemaal een fijne avond en een zonnige zondag.

woensdag 7 maart 2012

Voor mij geen sesamstraat......

Nigel kijkt liever naar een kookprogramma dan naar sesamstraat, heel spannend vind hij het om te zien hoe het koken in z'n werk gaat. Nog liever staat hij zelf in de pannen te roeren, maar samen met aap Kokkie is het ook heel leuk om naar koken te kijken.
En.........niet onbelangrijk........eten doet hij ook graag, maakt niet uit wat, alles gaat er in.

Klik op de afbeelding voor vergroting.


vrijdag 2 maart 2012

Kokkie de aap

Mijn 2 jarige kleinzoon is dol op pannen/koken en telefoons. Auto's kijkt hij nooit naar om maar als hij hoort dat er een keukenkastje open gaat is hij er als de kippen bij want dan komen de pannen uit de kast.
Nu heb ik pas een grote rode pan gekocht en hij is er helemaal verliefd op, hij heeft staan te springen voor het aanrecht en maar roepen  oma pam oma pam pam. Bij Blokker hebben ze nu van die schattige kleine rode pannetjes en die moest natuurlijk gekocht worden om zijn collectie aan te vullen,hij heeft bij ons zijn eigen keukentje en nu eindelijk heeft hij ook zijn eigen rode pan. Ik maakte daarbij voor hem ook nog de schattige aap van Christel Krukkert,die hij vast en zeker heel mooi zal vinden, ik ben niet zo van de knuffels maken maar deze was toch wel heel leuk om te maken.

Ik wens jullie allemaal een heel fijn en gezellig weekend toe.

















donderdag 1 maart 2012

Laat hem de wereld rond gaan























Een geweldige foto.... Laat hem de wereld rondgaan.... Dit is wat iedere eerlijke journalist in het hart zou moeten hebben om te tonen....

Maar dit verkoopt niet......?

Eindelijk een mooie oorlogsfoto! Het is de andere kant van de oorlog, ..ontroerend!
Het hart van een soldaat = het hart van een man, een vader...
Dit zou er als krantenkoppen moeten staan, in plaats van dat wat minder belangrijk is.

Het is een hard verhaal, maar versterkend voor het hart, wanneer men deze foto van John Gebhardt in Afghanistan bekijkt.
De echtgenote van John Gebhardt, Mindy, zegt dat het hele gezin van dit kleine meisje is vermoord. De rebellen wilden ook haar vermoorden, maar ze overleefde.
Ze wordt verzorgd in het hospitaal van John en is aan de beterhand, zelfs wanneer ze weent en klaagt.

De verpleegsters zeggen dat John de enige is die haar kan kalmeren, dus John hield haar gedurende 4 nachten in zijn armen en sliepen samen in de zetel.
Het kleine meisje komt langzaam weer op de been.

John is een echte oorlogsheld en hij vertegenwoordigt dat wat het westen daar poogt te verwezenlijken.

Dit vrienden, is het waard te delen met de rest van de wereld.
Zoiets zal u nooit zien in het nieuws. Hou het nieuws en ga. Er gebeurt niets als u het niet doet, maar de wereld heeft het nodig om een foto als deze te zien en heeft het nodig zich te realiseren dat wij het verschil maken, zelfs al gaat het om één klein meisje tegelijkertijd.

Het goeie wat onze soldaten ginds verwezenlijken, mag ook wel eens getoond worden!!