woensdag 31 oktober 2012

Uitslag give away

Goedemorgen allemaal,

Allemaal bedankt voor het meedoen van deze give away, nieuwe volgers van harte welkom.

Dan nu hier de uitslag.










Daphne, dit is haar blog
Marga dit is haar blog
en Grietje dit is haar blog
Niemand van de dames heeft een voorkeur uitgesproken welk pakketje van haar keuze is.
Willen jullie mij je adres sturen dan komt het pakketje zo snel mogelijk jullie kant op,
wil je alsnog een pakket kiezen geef dat dan gelijk door, de eerste heeft de eerste keus.
Gefeliciteerd met jullie pakketjes, ik hoop dat ze in de smaak vallen.
Fijne dag allemaal.



dinsdag 30 oktober 2012

Je hebt wel eens van die dagen.....

Je hebt wel eens van die dagen dat je nergens zin in heb dan alleen maar een beetje te lummelen en te rommelen, vandaag is zo'n dag. Toch met pijn [au handen] en moeite deze 5 cm grote slofjes in elkaar gefröbeld. Nu nog maar even werken aan de spulletjes die nog af moeten.
 

Laatste dag voor de give away

Vandaag is het de laatste dag...

om mee te doen met de give away. Wil je ook mee doen om 1 van deze leuke pakketjes te winnen laat dan een berichtje achter op de give away pagina   
Alleen reactie op die pagina doen mee, morgen maak ik de winnaar bekend.
Fijne dag allemaaal.

zondag 28 oktober 2012

Kraamcadeautje met muisje

Tussen het haken van tashanger muisjes, kikkers en uiltjes even iets anders gemaakt wat minstens zo leuk is om te doen. Een beschuit met muisje gemaakt op een klein spanen doosjes van 4cm doorsnede en klein kralendoosje ook van 4 cm doorsnede. Deze doosjes zijn leuk als kraamcadeautje als haarlok of tandendoosje. Omdat een beschuit-kleur in dunne katoen nu eenmaal moeilijk te koop is heb ik het allerkleinste doosje gemaakt van borduurzijde. Inmiddels ben ik er achter dat een beschuitkleur voor dun katoen goed zelf te maken is door witte of ecru katoen een poosje in de thee te leggen, daarna uitspoelen en even door de wasverzachter halen en je hebt een prima beschuit-kleurtje.Wel even in de gaten houden hoe de kleur zich ontwikkeld.
Allemaal een fijne en hopelijk zonnige week.


vrijdag 26 oktober 2012

Het is weer vrijdag ...........

Dus is het vandaag weer Petit four dag, vandaag krijgen we van Grietje onze 4e petit four.
De originele petit four no3 is gemaakt van munt kwark met een bodem van biscuit en bestrooid met kruimel kandij.
Ik heb de mijne wat aangepast en er een mint chocolade hoorntje op gemaakt waar de kruimel kandij uitkomt.
Ook weer in 3 maten, 4.5cm, 3.5cm en 2.5cm, weer gemaakt van Catania normaal, Catania fine en filetta katoen gecombineerd met borduurzijde.
De kleinste zijn wel een aanslag op mijn pijnlijke handen want die hebben niet zo'n grip op dat kleine spul maar uiteindelijk is het wel gelukt.

Allemaal een heel fijn weekend
















dinsdag 23 oktober 2012

Dit is zo handig...........

Eindelijk ben ik af van het eindeloos verkeerd knippen van oogjes en oortjes [binnenkant]
Soms krijg ik wel eens een helder moment en bedacht me dat een slag of holpijpjes wel eens geschikt hiervoor zouden kunnen zijn, eindelijk mooie rondjes die in 1 keer lukken. Even informatie ingewonnen bij manlief en die zei dat het moest kunnen met vilt, stof of leer.
Ja en dan moeten ze er ook gelijk komen natuurlijk.....bedenken gaat dan nog wel maar zie ze dan ook nog maar eens te krijgen/kopen, bij de plaatselijke ijzerwarenwinkel waren ze niet te koop dus moest ik er voor behoorlijk voor de hort op, gelukkig heb ik 2 bedrijven gevonden waar ze te koop waren en zie hier het resultaat. 1 flinke klap met de hamer en je hebt een prachtig rondje, pff wat scheelt dat veel tijd zeg.
'k heb nu een 10, 12 en 13 mm, ga er nog een wat kleinere ook bij halen want ze zijn oog leuk te gebruiken voor vilten oogjes.
Dus weer een nieuwe aanwinst waar ik heel blij mee ben.



maandag 22 oktober 2012

Nieuwsgierig aagje

Om de één of andere reden heb ik altijd rond deze tijd 1 of 2 lieve heersbeestjes in mijn hobbykamer, waarom ze er zijn en hoe ze er komen weet ik niet maar dit is nu al een paar jaar. Buiten zetten helpt niet want ze komen toch weer terug en nu laat ik het maar zo want ze verdwijnen vanzelf weer.Op dit moment is er maar 1 en die is vreselijk nieuwsgierig [dat maak ik er dan van] in werkelijkheid denk ik dat deze het gewoon lekker vind om onder de daglichtlamp te zitten want die staat op mijn buro en werk ik onder.
Op dit moment zit zij [ik noem het een zij] lekker op een potje en vangt de warme stralen van de lamp op.
Ik zal er zo nog even een foto van maken.

Eerder maakte ik al deze foto's, terwijl ik zat te werken kwam ze steeds even kijken, ik vind het een leuk gezicht en laat haar maar lekker haar gang gaan, liever een herenbeestje dan een spin














Hier zit mevrouw te zonnen.
Ik wens jullie ook veel zon en een een fijne week.

vrijdag 19 oktober 2012

Vrijdag......Petit four dag no 3

Ik zeg.......maandag wasdag, woensdag gehaktdag en vrijdag....petit fourdag, dit laatste is het leukste:-)

Vandaag krijgen we de de derde petit four van Grietje, 'k ga zo snel kijken welke ze voor ons heeft uitgekozen. Vorige week maakte we deze petit four pistache met botercreme.
Ik maakte ze weer in 3 formaten, 5, 4 en 3 cm zijn ze.
De kleinste is gemaakt van borduurzijde en middelste van catania fine en de grootste van gewone catania












De petits fours van vorige week hebben kraaltjes gekregen want ik vond ze
een beetje somber, 'k ga ze nog eens in een andere kleur maken.
















Allemaal een heel goed weekend.

zaterdag 13 oktober 2012

Give away

Bij het opruimen van mijn hobbykamer kwam ik allerlei boekjes tegen met leuke papiertjes die ik eerder gebruikte voor het scrappen. Ook vond ik nog heel veel grote vellen scrappapier en eigenlijk is het zonde om dat zomaar te laten liggen. Dus heb ik 2 envelop mallen gekocht en manlief heeft er ook nog 2 andere maatjes voor me bij gemaakt en ben ik aan de slag gegaan om leuke envelopjes te maken.
Nu leek het me leuk om er een aantal weg te geven als give away, dus bij deze bied ik 3 personen 6 kleine envelopjes aan hier en daar een beetje opgeleukt met o.a.een paar Nederlandse postzegels omdat die gewoon leuk zijn.  Maar ik kwam er ook achter dat ik 3 dubbele Ariadne's heb dus die doen ook mee, alle 3 zijn ze van 1984. Ze zijn natuurlijk gebruikt en komen uit een partij die ik ooit eens kocht op een rommelmarkt, maar tegenwoordig is de vraag er na zo groot dat je ze bijna niet meer tegen kom op een markt of kringloop. Dan doe ik er nog 6 witte kaartjes met gestempelde vogeltjes bij die je kunt gebruiken in de envelopjes, de envelopjes sluiten met een klein splitpennetje. En om het af te maken doe ik er nog 3 verschillende buttons bij. Dus al met al best een leuke give away had ik zo gedacht.

Ben je volger, of wil je volger worden dan kun je 1 van deze pakketjes winnen, laat dan hieronder een bericht achter en 31 oktober wie de winnaars zijn van de pakketjes. Een link op je blog is niet verplicht maar zou wel erg leuk zijn:-)

Pakket no 1

















Pakket no 2



















Pakket no 3

Lekker smikkelen en smullen..

Natuurlijk doe ik ook mee met de Petits four Crochet allong van Grietjekarwietje elke week een andere petit four. Ik heb er 3 gemaakt in verschillende formaten, de grootste [5.5cm] is gemaakt van Catania met haaknaald 2.5, de middelste [4.5 cm] met catania fine op haaknaald 2 en de kleinste [3cm] is gemaakt van filetta katoen op haaknaald 1.5
Ze zijn leuk om te maken maar misschien ga ik er nog kraaltjes op zetten.
Morgen begin ik met de volgende, een  Pistache petit four, ook weer in 3 maten, alleen heb ik niet de juiste kleur voor de kleinste, de bedoeling is om die dan maar te maken van borduurzijde. Ben benieuwd of dat lukt.
Wens jullie allemaal een heel fijn weekend.




zondag 7 oktober 2012

Ja ja daar zijn ze dan......

Ja ja daar zijn ze dan, het duurde wat langer dan gepland want de handjes waren een beetje stram en stijf geworden door het maken van de behoorlijke hoeveelheid buttons. (zie vorig blogje) Om te vieren dat het uilenpotje in September in het maandblad Bóóórdevol van Pipoos stond en deze maand in het maandblad Landleven staat heb ik een uilenfamilie gemaakt. Deze keer heb ik 3 olvarit potjes gebruikt en een grote mayonaise pot.
Hier staat het gratis patroon van het uilenpotje
Het was leuk om ze te maken maar voorlopig even geen uiltjes meer maar ga ik over op o.a gehaakte cupcakes en nog veel meer..........
Allemaal een hele fijne week.





















Zo stond het uiltje in de Bóóórdevol en Landleven

donderdag 4 oktober 2012

Pfffff ze zijn af.........

Zo pfff ze zijn af en op de post, het was een hele klus maar leuk om te doen. Ik hou van Holland button broches, een hele doos vol op weg naar Groningen. Op naar het volgende project, de uilenfamilie afmaken, maar die schieten ook al op en hoop ik ze morgen af te hebben, er moeten nog 2 hoofden geboren worden. 
De lijfjes zijn er al dus dat wordt nog even door puffen. 
Maar ik kom daar morgen nog op terug 
De buttons zijn van hier 
en de katoen is van Lique