zaterdag 27 april 2013

Kan niet achterblijven...

Ik kan natuurlijk niet achter blijven tussen al het oranje en rood,wit,blauw geweld.
Druk in de weer geweest met haarknipjes, clowntjes tashangers en corsages.
Wat  mooi is om een mooie corsage om je pols te dragen in plaats van op te spelden.
Eerlijk.......ik wat foto's gebruikt van eerder gemaakte spullen, maar de meeste dingen heb ik weer opnieuw gemaakt behalve de groente potten maar ze passen zo mooi bij het hele plaatje dus die mochten niet ontbreken.
Met deze foto wens ik jullie allemaal een fijn weekend en een hele fijne kroningsdag/week en hopelijk blijft het zonnetje net zo uitbundig schijnen als dat het op dit moment doet.
Over een uurtje komt ons eigen zonnetje [kleindochter Soleil] logeren en daar verheugen we ons enorm op.
Fijn weekend allemaal.



vrijdag 26 april 2013

Nog even voordat...+ vraagje

Nog even de mutsjes passen en op de foto voordat ze verdwijnen in de doos die richting sterrenmutsjes gaat.
Mocht er nog iemand witte Kim wol van Zeeman over hebben dan wil ik die graag van je overnemen.
Ze is niet meer via de winkel aan te komen en de wol is zo goed geschikt voor omslagdoeken en dekentjes voor de sterrenkindjes. Dus mocht je nog wat hebben en je wil er afstand van doen dan wil ik ze graag hebben, kosten worden vergoed natuurlijk.

maandag 15 april 2013

Flink gegroeid......

Onze Miepie is flink gegroeid omdat ik haar deze keer haakte met dikke katoen op haaknaald 4.
Een heel verschil zoals jullie hier kunnen zien. Het basispatroon is gewoon hetzelfde maar jurk en schoentjes zijn wel een beetje aangepast.
En omdat ze nu ver boven de rest van de familie uitsteekt heb ik van haar [hoe toepasselijk] maar een koningin gemaakt compleet met kroontje. Een lekkere Hema tom pouce erbij en het het kroningsfeest kan bijna beginnen ware het niet dat de koning nog ontbreekt.
Of ik van Siep ook nog een koning ga maken weet ik nog niet, het lijkt me aanzienlijk meer en moeilijker werk dan van Miepie een koningin te maken.
Waarschijnlijk laat ik het hier maar even bij.
De tom pouce en kroontje staan niet op het patroon.

zondag 7 april 2013

Fimo uiltjes en labeltjes.

Lang geleden deed ik veel met fimo maar op een gegeven moment is dat over gegaan omdat er zoveel andere leuke dingen te doen waren en nog steeds zijn.
Maar ik heb fimo weer herontdekt mede doordat er zoveel nieuwe en leuke boekjes te koop zijn.
Afgelopen week kocht ik het boekje van de foto met schattige uiltjes, vogeltjes en nog veel meer leuke dingen.[de blauw met rode uiltjes op het boekje zijn van mij]
Ik heb geprobeerd de uiltjes te maken maar ben nog niet 100% tevreden maar het was leuk om er weer mee bezig te zijn.
Mijn kleindochter doet ook aan fimo, helemaal leuk want als ze nu komt logeren dan kunnen we samen aan de fimo.
Deze week ga ik ook nog knoopjes maken, zoals jullie kunnen zien heb ik ook stempels gebruikt en zo kun je dus ook zelf leuke labeltjes maken om aan een kadootje of werkstukje te hangen.

Wens jullie allemaal een leuke en zonnige week.




zaterdag 6 april 2013

Dank je wel allemaal....

Allemaal bedankt voor de lieve en positieve berichtjes uit mijn vorige blogje.
Ik ga niet te veel in op de details in maar soms loopt het niet zoals het zou moeten zijn, maar het gaat vast weer allemaal goed komen.
Ik heb me zelf daarom weer even bij de kladden gepakt en flink toegesproken want die enorme voorraad met wol en katoen ligt er niet voor niets.
Dus heb ik als eerste dit setje afgemaakt voor de sterrenmutsjes.






















Ook heb ik de eerste uiltjes gemaakt uit het leuke boekje wat ik deze week kocht maar ik moet ze nog bakken en dat ga ik straks even uitvogelen want ik heb wel een oven maar de display is kapot en ik kan daarom de warmte niet goed instellen en moet dus op de gok gebeuren.
Hopelijk gaat het goed, ik laat morgen wel even het resultaat zien.
Allemaal een fijn weekend verder.

woensdag 3 april 2013

Zomaar even langs wippen

Eindelijk weer eens een berichtje van mij, niet dat ik veel te melden heb want ik maak niet zoveel mee op dit moment. De spirit is er een beetje uit en daar baal ik enorm van, ik loop me dan ook gek de prakkiseren wat ik nu eens zal ondernemen om weer een beetje energie en creativiteit terug te krijgen.
Ik ben maar begonnen om al m'n hobbyboekjes en patroonboeken eens door te snuffelen en kwam daar een aantal fimo boekjes tegen. Jaren geleden heb ik veel met fimo gedaan [vooral veel muizen en beertjes] maar op een gegeven moment zwakt dat dan toch weer af. Nu heb ik wel weer zin om zoiets op te pakken maar ik weet niet of dat mijn handen dat redden, gelukkig is het wel zo dat de fimo van nu veel zachter is dan die van jaren terug en je kunt er ook een verzachter in doen. Dus ik heb bij Pipoos een boekje met allerlei leuke voorbeeldjes gekocht die te gebruiken zijn voor diverse doeleinden.
Gelijk een beginnerssetje meegenomen in de kleuren die vooral mijn kleindochter erg aanspreken want als het mij niet lukt dan kan alles naar haar want zij doet ook aan fimo.
Dus ik zal eerdaags aan de bak moeten.....



















En wat ook leuk is, vandaag zijn er 2 poppenvriendjes bij ons komen wonen, ze zijn niet door de ooievaar maar door GLS afgeleverd en gaan model staan voor mutsjes, mutsjes voor de webwinkel en voor www.sterrenmutsjes.nl. 
Ik vind het zelf wel een scheetje hoor, de andere pop is veel kleiner maar daar heb ik nog geen foto van.
Nou, al met al heb ik toch weer een blogberichtje te voorschijn gefreubeld dus het begin is er weer.