zaterdag 25 oktober 2014

Het is weer voorbij....

Wat hebben we het leuk gehad de afgelopen week, heerlijk zo'n weekje met de kleinkinderen, een week van alles mag en niks moet.
De het hele huis een bende en alles overhoop gehaald want zo zitten ze te knutselen en zo liggen ze te ravotten op de bedden en kom je boven en liggen de dekbedden naast het bed. Maar we hebben genoten met z'n allen van het schilderen van de vogelhuisjes, het kleien, de strijkkralen, het kaarten en spelletjes doen, de patat en pannenkoeken. Minder als er dan toch ook nog een keer verse spinazie op tafel komt , hahahaha
En dat wordt er tussen dit alles ook nog door Soleil gevraagd of ik nog even een hangmuts wil maken.
Ja dat wil ik wel, maar wat is een hangmuts? Dat bleek dus een slouchy beanie te zijn.
dus eigenlijk een muts die te groot is, ze is er heel blij.
Ik maakte hem van Stylecraft Weekender, lekkere dikke wol die snel weg haakt.
[Geen patroon]
Het is nu weer heel stil in huis maar dat went snel hoor, :-)
Allemaal een goed en gezellig weekend.
Liefs van Claire
















Hier schilderen de kids samen een vogelhuisje, waren druk in de weer met strijkkralen
en Soleil maakte voor haar mama nog een gezellig bloemetje van fimo en voor zichzelf een Halloween schilderijtje van fimo. Helaas ben ik vergeten een foto te maken van het eindresultaat, dat is jammer want het was zo leuk want de heks vloog op haar bezem door de lucht, echt enig.


dinsdag 21 oktober 2014

Heerlijk....

We hebben herfstvakantie en dus weer gezellige logeerpartijtjes. Deze week is onze 12jarige kleindochter Soleil hier te logeren, voor haar maakte ik dit schoudertasje.
(Ibiza styl zegt ze zelf)
Toen ik er aan begon wist ik eigenlijk nog niet wat het zou worden maar al hakende ontstond toen dit tasje.
Soleil is er dolblij mee.

En terwijl het buiten regent en hard waait zitten we binnen lekker te freubelen.

Kopje thee en lekkere koekjes op tafel, wat wil een mens nog meer. Heerlijk!

zaterdag 11 oktober 2014

Girafje patroon

Update  het schijnt dat sommige het patroon niet konden downloaden, ik heb het PDF bestand nu op mijn eigen webruimte gezet en hij werkt nu wel.

















Met toestemming van Courtney Deley heb ik het patroon van het Baby Girafje vertaald en mag ik het met jullie delen en hier plaatsen. Omdat ik hier geen PDF bestanden kan plaatsen kunnen jullie het patroon Hier downloaden . Veel plezier er mee.

Gisteren zijn ze gearriveerd vanuit China, [de envelop met postzegels was al mooi] de nieuwe knopen en labeltjes.
En ze zijn in het echt nog veel mooier dan op de foto, hele mooie kwaliteit en 100% naar mijn zin. Je moet tenslotte maar afwachten hoe ze er in het echt uit zien want ik had nogal wat eisen
HIER de site waar ze te koop zijn. 


Goed weekend, liefs van Claire

maandag 6 oktober 2014

Ja ja komt wel goed.



Weer iets afgemaakt uit de mand onafgemaakte spulletjes, ja ja ooit komt het goed en zie ik echt de bodem van de mand.

Het patroon is hier gratis te downloaden

Veel plezier er mee.

zondag 5 oktober 2014

Kleine cadeautjes


Dit soort potjes of doosjes  [denk aan tante Toosje] zijn zo leuk om te maken en er zijn zoveel verschillende variaties mogelijk.

Fijn is het om er een paar op voorraad te hebben want als er onverwacht een kleinkind op visite komt is het leuk toch een klein cadeautje in huis te hebben.
Ik gebruikte het kopje van dit patroon.  En het potjes is van de Action.

Allemaal een fijne creatieve week.

~*~Liefs van Claire~*~

zaterdag 4 oktober 2014

Het is toch echt zo...

Allemaal bedankt voor de reacties op mijn vorige blogje.

Al is buiten de temperatuur nog heerlijk het is toch echt bijna herfst.
Vorige week tijdens onze vakantie ben ik op een mistige ochtend vroeg op pad gegaan om deze kerstbomen en zwanen te fotograferen, ze mooi als een heel kerstbomen-bos in de mist staat. Maar ook thuis is het mooi want onze heg is prachtig rood geworden maar is nu bezig alle blaadjes te laten vallen.
Alleen jammer dat het nu echt spinnen tijd is, en ik ben panisch voor spinnen ,brrr.
Vandaar dat ik ook bij thuiskomst van vakantie nadat de wasmachine is volgepropt met stofzuiger en plumeau door m'n huis gaat op zoek naar die engerds.
Want elk jaar kom ik er 1 of soms 2 tegen, deze keer zat de engerd in het bad, schrok me te pletter, zo'n dikke vette in zo'n wit bad brrrr, hij stribbelde wel tegen maar uiteindelijk belande hij wel in het putje want ik ga zo'n beest echt niet oppakken en buiten zetten en hij moet toch weg.  Dagenlang loop ik nog rond te kijken of er nog meer zijn.......

Gisteren de caravan helemaal binnenste buiten gekeerd en die staat er nu weer spic en span bij en kan de stalling in, alle overbodige [en dat was veel] rommel er uit gekieperd en tjonge jonge wat een ruimte hebben we er bij gekregen :-)
De vakantiewas is ook weggewerkt en dus genieten we vandaag van een heerlijk zonnetje tijdens het werken in de tuin want daar is het nog een puinbak.
Wat groeit het allemaal hard in 4 weken en er is nog veel te doen al ben ik meer van de aanwijzingen dan van het echte werk:-)

Ik wens jullie allemaal een gezellig en mooi weekend.
Liefs van Claire