maandag 23 augustus 2010

Probeerseltje

Soms heb ik zomaar een idee maar weet dan niet of het uitvoerbaar is en dan ga ik aan de slag om het uit te proberen, soms lukt het en soms ook helemaal niet.
Zo had ik het idee om een stelletje uitgeknipte matroesjka's tussen lamineervellen te leggen en die dan door het apparaat te halen en daarna uit te knippen en daar tassenhangers van te maken...... nou dat was een heel slecht idee want de hele boel liep vast. Het hele vel verdween in het apparaat en kwam er nooit meer uit, bloedheet natuurlijk en ziet het er dan maar eens uit te krijgen. Gelukkig heb ik een hele fijne en lange chirurgetang waar ik er net mee tussen kon komen en kon er op die manier het vel uittrekken.Maar er was niets van werkstuk over en kon gelijk in de prullenbak. Daarna nog maar eens geprobeerd en een kleiner vel genomen en daar maar 1 matroesjka in gedaan en dat ging perfect, je moet het wel gelijk plat leggen en verzwaren totdat alles afgekoeld is. Dan uitknippen, niet te kort langs de randen want anders plakt het niet meer en met een hete naald een gaatje in gesmolten, lintjes er aan en wat andere frutseltjes en je hebt een leuke hanger. Ik denk niet dat dit soort hangers geschikt zijn als sleutelhanger maar aan een tas is het best een leuk ding. Er zijn nog wat dingetjes die ik de volgende keer anders zou doen maar het oogt in ieder geval wel leuk. O, ja, ik heb eerst plakvliezeline tegen de achterkant geplakt en daarna een leuk achterkantje geplakt en toen pas uitgeknipt en dan in het apparaat.

19 opmerkingen:

 1. leuk resultaat! wat geklungel hoort er soms bij...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat en vreselijk leuk idee!
  Groetjes Tamara.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Superleuk!

  Bedankt voor je mail, daar kan ik vast wat mee :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het is echt mooi geworden! Proficiat! En wat dat klungelen betreft, dat hoort nu eenmaal bij het creatieve leven ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind hem erg leuk geworden. Goed idee! Bied ongetwijfeld ook weer veel inspiratie voor anderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat ontzettend leuk zeg! Ik heb alleen een 'koud' lamineerapparaat, ben benieuwd of het daar ook mee zou gaan.. En dat klungelen, herken ik helaas ook maar al te goed!
  Groetjes, Nancy

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Schattig!!! De frutsteltjes zijn ook hartstikke leuk!
  Groetjes en tot...Riet

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ontzettend leuke tashanger en erg orgineel idee!

  groetjes van Margreet

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik vond het al zo leuk dat iemand bloemblaadjes en gewone blaadjes en grasprietjes en veertjes en nog veel meer lamineerde. Het was een keer met klokhuis dat ik dit voorbij zag komen.
  En dit is ook weer zo'n creatief idee!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. geweldig...wat een leuk idee, ziet er mooi uit.

  Groetjes Klaske

  BeantwoordenVerwijderen
 11. very nice blog,have a good day from Tenerife!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hallo,

  Ziet er leuk uit en wat moest ik lachen met uw verhaal, niet uitlachen hoor, ik zag het gewoon zo voor mij in gedachten ,hihi.

  groetjes, Jaimie

  BeantwoordenVerwijderen
 13. het is wel heel mooi geworden!
  euh ik vind het wel leuk om weten dat het gelukt is... te denken dat zelfs mijn papier al eens verdwijnt in mijn lamineerapparaat ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een goed idee. Het is erg mooi geworden.

  groetjes Adriana

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik ben gek op matroesjka's en vind deze dan ook heel erg leuk zo aan de hanger. Heb je de matroesjka ook zelf gemaakt?
  Groetjes Michaja

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor jullie leuke en lieve reacties.
Informatie clairehaakmuts@gmail.com
Groetjes van Claire.