maandag 31 januari 2011

Ik leer breien.

En weer was ik in mijn kasten aan het rommelen en weer kwam ik een leuk boekje tegen, "Ik leer breien"
Ik weet nog dat ik daar als kind mee in de weer geweest ben en ooit eens een poging gedaan heb om daar het zwempakje voor mijn pop uit te breien. Het is volgens mij nooit wat geworden, ik kan me dat niet goed meer herinneren en mocht het wel zo zijn dan zal het waarschijnlijk niet veel soeps geweest zijn want ik heb het niet meer. De pop (net zoiets als op het plaatje) heb ik nog wel. Ook kwam ik 3 hele mooie afbeeldingen tegen die nog in het cellofaan zitten. Die kocht ik ooit op een rommelmarkt met de bedoeling ze ooit in te lijsten omdat 2 daarvan een jongetje en een meisje zijn (ik heb een zoon en dochter) maar daar is nooit iets van gekomen. Waarom eigenlijk niet, ze zijn enig. Ik laat ze morgen zien want ik moet ze eerst voorzichtig uit het cellofaan peuteren om er een goede foto van te maken. Achterop de afbeeldingen staat dat ze uit ± 1920 zijn maar of dat echt zo is weet ik ook niet. (ze kunnen mij alles wijsmaken)

14 opmerkingen:

 1. wat een schattig boekje, binnen no time kan jij breien

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een nostalgie! Volgens mij hadden wij dat boekje thuis ook, en ik kan breien!
  Dus haakmuts, voor je het weet ben je ook een breimuts!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Och wat een heerlijke oude prenten. Ik hou zo van die ouderwetse boeken he! Dus ga je nu ook breien? Mag je het mij ook leren want ik kan het nog steeds niet hahaha...

  Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nee dames ik ga niet breien, niet dat ik het niet kan, ik heb het van mijn moeder geleerd. Voor mijn kinderen altijd gebreid maar nu vind ik het leuker om te haken, het boekje deed me denken aan mijn eerste pogingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijk he, die nostalgie...goede jeugdherinneringen zijn goud waard. Mijn dochtertje wil ook zo graag leren breien. Ik zet dan weer een paar steken op en dan gaat ze oefenen, zo leuk. Beginnen met 20 steken en eindigen met 5...haha... zo leuk. Groetjes Lydia

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jaaa, ik herken het boekje1 Wij hadden het thuis ook. Wat geweldig leuk om weer te zien. Ik herken ook de pop met het groene jurkje en mutsje, volgens mij is mijn zus daar nog eens mee aan de slag geweest. Oooo, kun je nog een paar bladzijden laten zien??
  Superleuk!
  Groetjes,
  Karin

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Merle dat kan ik helaas niet doen want ik heb gisteren het boekje weggegeven.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat zonde dat je het hebt weggegeven! Al kun je ook niet alles bewaren.. ik zou het liefst alles bewaren, maar ja.. ;-) Ik heb de link naar het koekje erbij gezet! Heel eenvoudig! Groetjes, Nancy

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoi Claire,

  Dank je wel voor je reactie op mijn blog over het boekje op Marktplaats! Ik heb al een bod geplaatst....

  Groetjes Wendy

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een super schattig boekje zeg. Ik zou willen dat het nog steeds te koop was! Ik ga ook maar eens op marktplaats kijken, al is het alleen maar voor de leuke tekeningetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik heb het boekje ook op de kop kunnen tikken op Martkplaats. Zo leuk om te lezen!
  Bedankt voor je tip.
  Groetjes,
  Karin ---De Merle---

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hoi,

  Wat leuk zeg dat boekje hadden wij thuis ook, mijn moeder zal er ongetwijfeld iets uit hebben gemaakt maar waar het gebleven is ?!?!?!
  Nostalgie!!!!!!!!!!!

  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Beste Claire,

  Het boekje dat je beschrijft had ik vroeger ook! Ik heb de harlekijn gebreid en ook het hondje. Het boekje ben ik kwijtgeraakt. Ik zou heel graag het patroon van het hondje willen hebben, want mijn moeder zoekt hier al een tijd naar. Is het mogelijk dat je dit op je website plaatst?
  Je zou me er een groot plezier mee doen.

  Groeten, Joke (hilversum)

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor jullie leuke en lieve reacties.
Informatie clairehaakmuts@gmail.com
Groetjes van Claire.