vrijdag 24 augustus 2012

Hebben jullie ook schatten op zolder?

Zo, puf puf eindelijk weer normale temperaturen, we kunnen weer wat ondernemen.
Ik was net voor de warmte begonnen met het ruimen van de zolder want aangezien ik een echte bewaar Miep ben puilt die gewoon uit. Maar als je nu vraagt wat bewaar je zoal dan kom je op mijn zolder de gekste dingen tegen. Sommige dingen verdwijnen snel in de vuilniszak maar van sommige dingen kan ik gewoon geen afstand doen. Zoals het poppenhuis dat mijn vader maakte voor mijn dochter, dat vind ik moeilijk om weg te doen, ik heb besloten om daar een muizenhuis van te maken, nu heb ik een excuus om het te bewaren:-)
Maar ik kwam ook weer de eendjes tegen die ik kreeg toen ik zwanger was en mee deed aan de aktie moeders voor moeders, ik weet niet eens of dat nog bestaat. Maar ook een knuffelvodje en 1 slofje van mijn kleindochter, het doet me denken aan een nare periode die nu gelukkig achter ons ligt. (ik bewaar het wel)
Maar ook een spelletje dat mijn dochter graag speelde en dat nu naar de kleinkinderen gaat en zo ook boekjes die ik al tussen hun boeken heb gezet.
Het babypakje heb ik uitgewassen en gaat mee naar de poppenhoek op school, en dan nog het bekende box speeltje van Fischer price, toen moesten ze nog zelf geluid maken door middel van te draaien of schuiven of in te drukken enz, nu hoeven ze alleen nog maar 1 knop in te drukken en alles beweegt en geeft geluid. ('k heb een hekel aan dat druk op de knop speelgoed)
Klik op de afbeelding voor vergroting.En dan kwam ik ook nog een kraagje tegen wat mijn moeder haakte toen haar handen
nog goed waren, later kreeg ze parkinson en ging het niet meer.
Verstopt in een laadje lagen deze enige ansichtkaarten, ik weet van de bloemen kaarten dat die in het buro van mijn vader lagen en als er iemand in de familie jarig was dan mochten wij er een kaart uit kiezen, ze hebben nog geen glans, het lijkt wel een dik soort krantenpapier.
En een borduurwerk wat nooit afgemaakt is en ook niet meer afgemaakt gaat worden, maar weggooien is ook zo wat, misschien hier een liefhebber, zonder borduurzijde want die heb ik inmiddels gebruikt voor andere dingen, het grootste gedeelte is af.
En ach dan Flipje, ik ben een Betuws meisje en Filpje stond bij ons thuis in de kast dat zijn van die typische dingen die horen bij je jeugd, bij je thuis, zijn dingen van niets, hebben totaal geen waarde maar zijn toch waardevol.
De kaart met de VW bus er op kocht ik jaaaaaaaaaaaaaaaren geleden eens op een beurs, je kan er een hele fotoreportage over Valkenburg uittrekken, oud en grappig, maar wat moet je er mee.....
Klik op de afbeelding voor vergroting.En dan mijn beren, daar kan ik toch ook geen afstand van doen, de militaire komt uit de musical Evita en moet che guevara voorstellen, Bill van Dijk speelde die rol en ook voor hem maakte ik deze beer, hij mist alleen het  sterretje op zijn baret, die is spoorloos.
Ook maakte ik uit de musical Cyrano de 3 hoofdrolspelers, Bill van Dijk, Danny de Munk en Ryan v/d Akker hebben ook een beer gehad.
Het was zo leuk om te doen, ik weet nog dat ik me gek heb gezocht naar knoopjes want ze moesten wel een beetje op de originele lijken, de zwaarden zijn gemaakt van coktailprikker. Nu staan ze te verstoffen op zolder maar ook die blijven staan want ze doen me denken aan een geweldige periode in mijn leven.
Klikt op de afbeelding voor vergroting.

Kijk en zo heb ik overal wel een excuus voor met als gevolg dat nu nog mijn hele zolder op z'n kop staat en  ik nog totaal niet opgeschoten ben. Want dit is nog maar een kleine greep van alles, wat moet je bv met een trouwjurk.........wegdoen...........ik denk er niet aan.........maar wat moet ik er mee.......weet ik veel.
En dan het complete ontbijt servies van mijn ouders en de vele vele vele foto's die nog in mapjes zitten...die nog stammen uit de tijd toen we nog geen digitaal toestel hadden.
En dan heb ik het nog niet eens over alle knutsel en frutsel spullen van de afgelopen jaren...of de quiltdeken die voor de helft af is en waar nog een hele mand vol met geknipte lapjes bij staat te wachten om aan elkaar gezet te worden. En zo kan ik nog wel even doorgaan, maar ooit komt het goed.

Maar nu moet alles gewoon even 4 weken wachten want we gaan eerst nog 4 weken op vakantie en dan ga ik echt ruimen, dat moet gewoon van mezelf.......maar niet alles want dit en dit en dat en dat en zus en zo, wil ik wel bewaren maar voor de rest mag alles weg, ik neem wel een pedaalemmer zakje mee naar boven:-)

De caravan is zo goed als ingepakt, kiezen wat ik aan wolletjes mee moest nemen was ook alweer een hele toer maar het is gelukt. Hopelijk werkt het weer deze vakantie wel mee, we gaan maar uit van het positieve.
Helaas zal de bloembak als we weer thuis komen niet meer zo mooi  zijn als nu.
Ik wens jullie allemaal een heel fijn weekend.
Liefs van Claire
21 opmerkingen:

 1. Lastig hoor dat opruimen.
  Het is heel herkenbaar.
  Geniet van je vakantie.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk verhaal, heel herkenbaar hoor.
  Fijne vakantie!

  Groetjes, Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gelukkig hebben wij niet echt een zolder. ;)
  Hele fijne vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ha, zo heb ik in het voorjaar over mijn zolder rondgekropen.Uiteindelijk ging het knopje om en heb ik heel veel weggedaan om nu te moeten constateren dat ik er al weer heel wat andere dingen voor terug heb en het dus alweer tamelijk vol staat. Succes maar eerst fijne vakantie. Groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Haha, heel herkenbaar! Ik heb ook wel overal een excuus voor en dan hoef ik er niet eens herinneringen aan te hebben, kan gewoon een dopje, stukje karton of knikker zijn; ooit kan ik het allemaal wel eens gebruiken ;-)
  Heel fijne vakantie, ik duim voor mooi weer voor je!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hahaha wie heeft er nu een zolder die niet vol staat? Bij ons hielp het om te gaan verhuizen en het aantal dozen de spuigaten uitliep.
  Geniet van je vakantie, vergeet de zolder en ik duim voor mooi weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jeetje, het lijkt wel een krinkloopwinkel bij jou op zolder. Wat een schitterende vondsten/herontdekkingen. Ik kan me voorstellen dat het moeilijk voor je is om dingen weg te gooien. Denk nu maar eerst lekker aan je vakantie en geniet ervan. Die "rommeltjes" zijn er ook nog als je terug bent. groetjes Céline

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een prachtige vondsten :) Inderdaad zoals Céline zegt, herontdekkingen en herinneringen!

  Doet me denken aan de tijd dat ik vol enthousiasme "Lotto" speelde, wat zit dat ook in een prachtig doosje ♥

  Groetjes, Saskia

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Erg he? Als je alemaal leuke dingen tegenkomt waarvan je niet weet of je het weg moet gooien of bewaren uit nostalgie?
  Wij hebben thuis een handige oplossing voor bedacht. Voor elk gezinslid heb ik zo'n plastic (curver)bak gekocht. En in die bakken bewaren we onze 'herinneringen'. Foto's tellen niet mee, die doe ik apart in albums, maar alle kleine voorwerpjes gaan erin. Voor de kinderen 'n babypakje, 'n paar spulletjes van school, 'n gewonnen medaille. Voor papa en mama de in de loop van de jaren verzamelde 'keepsakes'. Zit de bak vol? Dan moet er eerst iets weg voor je weer iets in de bak kunt stoppen. Zo wordt het nooit te veel, mar heb je wel een prachtige snuffelbak :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Zalige spulletjes, vooral die eendjes! Geniet van je reis. Ben benieuwd wat je gaat haken met je wolletjes

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik ben net zo, heb ook eigenlijk veel te veel maar kan nergens afscheid van nemen. Wat een mooi gehaakt kraagje, gewoon bewaren zou ik zeggen.
  fijne vakantie.
  Groetjes Saskia

  BeantwoordenVerwijderen
 12. er viel mij iets op bij de servies van je ouders. ik heb ooit eens een verhaal gehoord over iemand die jaren lang een servies had en toen stierf zonder het te gebruiken. ZONDE! natuurlijk! dus iemand had dat fantastische servies overgenomen en besloten dat ze die gewoon elke dag ging gebruiken want anders is het ook maar zonde. misschien een tip ook voor vele andere dingen. het kan beter gebruikt worden in je leven en er elke dag van genoten worden dan dat het stof vangt ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hup, de bezem door die zolder Claire, ruimt heerlijk op en dan kunnen er weer nieuwe zolderschatten gemaakt worden. ;-)

  Ik kan heel goed weggooien/weggeven en heb bijna nooit ergens spijt van, dat ik soms denk 'shit, had ik dat maar bewaard'.
  Alleen hobbyspullen doe ik niet meer weg. Ik denk dat ik 10 jaar geleden een halve zolder vol had met hobbyspullen en toen ging ik scheiden en kreeg ik ineens andere interesses (weer op stap enzo) en toen heb ik AL mijn hobbyspullen weggegeven en mijn borduurmachine verkocht. Daar had ik vorig jaar toen ik weer begon met knutselen wel enorm veel spijt van, dus dat doe ik niet meer.

  Maar goed, dat het moeilijk is dat snap ik wel. Heel soms betrap ik mezelf erop dat ik iets niet weg kan gooien uit emotioneel oogpunt, dus ik snap wel wat er bij jou op zolder gebeurt.... Het is ook wel moeilijk altijd. Fijne vakantie en sterkte straks met het opruimen!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Fijne vakantie en geniet ervan.

  Groetjes, dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik ben bang dat die zolder van jou nooit leeg komt en maar goed ook hoor.. lijkt me heerlijk voor jouw kinderen om daar later (heel veel later! ;) rond te snuffelen! Een hele fijne vakantie nu eerst!! Geniet ervan en de zon komt vast wel hoor!
  liefs, Nancy

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hoi Claire, ik heb geen zolder, mijn moeder wel, en die heeft ook altijd alles bewaard van vroeger, kleertjes, speelgoed, onze knuffels, al onze tekeningen, rijmpjes voor speciale gelegenheden en knutsels, noem maar op.
  Helaas ik woon in een flat en heb niet zoveel ruimte.
  Zo heeft mijn moeder in de loop der tijd best wel wat dingen weggedaan, eigelijk jammer, maar waar moet je alles laten toch?
  Succes met opruimen, zal niet meevallen, aan ieder bewaard ding hangt een verhaal............groetjes Roos

  BeantwoordenVerwijderen
 17. ooo... ja zo herkenbaar die zolder..
  Ik kan ook moeilijk wat weg doen, vooral waar emoties en herinneringen aan zitten.
  Mijn zolder staat ook vol met dingen die ik ooit denk te kunnen gebruiken ;-) Heb nu eindelijk 2 lampenkappen gemaakt , die stonden er ook al tijden.
  Nu zijn het vogelkooi lampen ;-)
  Fijne vakantie !

  BeantwoordenVerwijderen
 18. als ik al die schatten zie ,denk ik zelf: doe niets weg: zo leuk!!!! gewoon al de herinneringen die erbij horen efkes opnieuw beleven als je ze vastneemt, dat is al reden genoeg om ze bij te houden

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Jeetje Claire.
  Wat herkenbaar...........ik had dit verhaal zelf geschreven kunnen hebben!!
  Dit zelfde heb ik 2 weken geleden ook gedaan.....
  Ja, en het Fisher Price-speeltje, is 6 jaar geleden ook weer in gebruikt genomen, voor onze kleinkinderen, en dadelijk voor ons 3e kleinkind van 9 weken...... Zo ook het Lotto-spel etc.Oh.....wat herkenbaar!!
  groetjes Monique

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Zeer herkenbaar. Alles heeft zijn herinneringen... Maar opruimen is soms nodig... Gooi toch maar niets weg waar je later spijt van krijgt...

  Groetjes,
  Jeanine

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor jullie leuke en lieve reacties.
Informatie clairehaakmuts@gmail.com
Groetjes van Claire.