zondag 23 september 2012

Niet leuk..... maar het is niet allemaal kommer en kwel...

Hallo allemaal,
Het is weer even geleden dat ik een blogje schreef maar nu vat ik even 2 weken samen.

We gaan ons allerlaatste vakantieweekje in, wat hebben we heerlijk weer gehad, slechts af en toe een bui maar verder heel veel zon, kortom heerlijk.
Voor aankomende week ziet het er niet fraai uit en juist dan moeten we de boel afbreken en nog iets eerder dan gepland want er is een behoorlijke kink in de kabel gekomen.

Vorige week moesten we even 2 dagen naar huis geweest om op te passen en voor borstkanker onderzoek en om mijn elektrische fiets op te halen waarvan de motor kapot was gegaan. Daar baalde ik flink van omdat de fiets slechts 3 jaar oud is en waar eigenlijk nog niet eens zo heel veel mee gefietst is, gelukkig konden ze door een update zien dat de fout al vaker gemeld is en daardoor kregen we het toch vergoed, anders waren de kosten  €500,- [slilk]
Maar goed dat is weer opgelost.............volgende probleem.......
s'Morgens voordat we op gingen passen nog even snel douchen en terwijl ik daar mee bezig was een gigantische gebrom, knal en gesis, ik natuurlijk gillen naar beneden dat er op zolder iets aan de hand was, [manlief zat rustig krantje te lezen] dus hij in zijn aller snelste tempo[haha] naar zolder waar bleek dat de waterleiding van de bad geiser geknald was met alle gevolgen van dien. Hij proberen met zijn vinger de leiding dicht te drukken wat natuurlijk niet lukte omdat het ook nog warm water was, dus na zijn paniekreactie ik in sneltrein [boemeltreintje] vaart naar de kelder om de hoofdkraan dicht te draaien.
Onvoorstelbaar hoeveel water er in die korte tijd door je huis loopt, vanaf de zolder langs de muur van de slaapkamer, ['k heb een hele wand met foto's waar het water langs op liep:-( ] en doordat wij allemaal houten vloeren hebben stond er gewoon ook water in de keuken.
Dus jullie begrijpen dat er even paniek was in de hut. Om een lang verhaal kort te maken, boel kon niet meer gemaakt worden en omdat er toch warm water moet zijn en de verwarmingsketel ook al een flink aantal jaartjes is hebben we besloten een nieuwe combiketel te laten plaatsen.
Vrijdag a.s komen ze hem plaatsen en kunnen we er weer een hele poos tegen. Maar goed om die reden gaan we dus ook wat eerder naar huis want er moet nog wel wat geruimd worden want we hebben alles zo achter gelaten want alles moest drogen en zijn we weer naar de camping vertrokken, Hopelijk is de vloer weer een beetje recht getrokken maar ben er bang voor want toen we weggingen kon de deur van de slaapkamer niet meer dicht.
Ik moet er niet aan denken dat dat nog zo is want dan moeten er overal nieuwe vloeren komen want je kan niet zomaar hier een daar een stuk laminaat er uit halen. Nou we gaan het zien.......
Woensdag vertrekken weer naar huis en dan is het echt over en uit met de vakanties en gaan weer richting winter, blehhhhhhhh

De Goodiebag van Nicole

Maar het was niet allemaal kommer en kwel hoor [en echt,er zijn dingen die veel erger zijn] want in die dagen kreeg ik ook nog een heel leuk cadeautje, ik had namelijk mee gedaan op het blog van Nicole voor de goodiebag verloting en laat ik nu ook 1 van de gelukkige zijn, wat zit er veel en vooral veel moois in de goodiebag, erg leuk om zoiets te winnen en ben er dan ook echt blij mee. Nicole had een haakmiddag georganiseerd waar ik helaas niet bij aanwezig kon zijn, ze had nog een aantal goodiebags over die ze heeft verloot en ik viel dus in de prijzen. Dank je wel Nicole en allen die hebben bijgedragen aan deze mooie en goed gevulde goodiebag.

De wolletjes van Lique

En dan kreeg ik nog een hele leuke opdracht, de vraag was of ik 70 button broches [zie foto] kon maken, ja dat kon ik wel, ik had alleen geen katoen genoeg bij me om er mee te beginnen.
Dus snel bij Lique de katoen besteld en de volgende dag lag hij het hier op de camping al in de brievenbus dus dat was een snelle service. Bedankt Lique.
De eerste 10 bloemen zijn gehaakt en vandaag maar verder aan de rest.

De vakantie werkjes.
Verder heb ik niet echt stil gezeten in de vakantie hoor, heb nog wel het één en ander gemaakt zoals hier boven te zien is. De olifantjes zijn van Amigurumi to go  de rest van mezelf
Maar ik ben ze ook alweer kwijt en moet dus opnieuw beginnen.

Gisteren zijn we met dochter en kleinzonen naar een geweldig park geweest, het is hier maar 15 min vandaan, het park heet Irrland en ligt net over de Duitse grens. Het is zo'n geweldig park voor kinderen tot 12-13 jaar, niks geen grote attracties die hard en snel gaan en waar je een uur of meer voor in de rij moet staan, ze kunnen/moeten hier nog zelf spelen. De foto die hieronder staat is maar een heel klein overzicht.
Grote vliegtuigen waar glijbanen uitkomen, hooiberg waar lekker in geklommen en gesprongen kan worden, [water]glijbanen, diverse springkussens, waterbedden,  heel groot [ballen]maisbak, kinderboerderij enz, niet op te noemen hoeveel er is. Het is ook niet af te lopen in 1 dag zoveel en zo groot. Er zijn maar liefst 800 overdekte Bbq plaatsen waar je lekker met je gezin kan zitten of kinderverjaardagen vieren, heerlijk de bbq aan en genieten maar.
Entree..... hou je vast..........€ 4,50............parkeren.............hou je weer vast........niets.......
Binnen het park kost het gewoon niets meer, [op eten en drinken na wat ook spot goedkoop is vergeleken met de Nederlanse parken] geen attracties waar je geld in moet stoppen, alleen bij de skelters stop je er een euro in en die krijg je na afloop weer terug net als bij winkelwagentjes. En wil je voor je spullen een bolderkar dan kost dat € 3,- Mijn kleinkinderen  6 en 3 jaar vonden het geweldig, kleinkinderen  11, 9, 8, 6 jaar van vrienden die vinden het leuker als de Efteling. Echt een aanrader het is echt zo leuk. Hoewel ik gesloopt was en overal pijn had/heb was het meer dan de moeite waard, en wij oudjes rapen ons zelf weer bij elkaar en kijken terug op een geweldige dag en ik denk dan aan wat mijn kleinzoon zei terwijl hij op de wc zat............oma ik vind het zooooooooooooo leuk hier........ dat is toch geweldig om te horen.

Intussen is de sloop hier ingezet en is de zij aanbouw van de voortent verwijderd, de rest volgt morgen/overmorgen mits de weergoden ons goedgezind zijn.
Ik wens iedereen een hele fijne week.
Liefs van Claire

13 opmerkingen:

 1. wat een pech allemaal , maar gelukkig ook weer kleine dingen die je dan weer blij maken
  ik wens ju;llie veel succes bij 'de schoonmaak'
  en wens jullie ook een hele fijne week
  ik hoop dat het niet te lang duurt voor je weer op je blog schrijft , want dat vind ik altijd zo leuk om te lezen groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Claire, heel vervelend om zo je vakantie te moeten afbreken. Hopelijk valt de schade thuis straks mee. Veel succes met opruimen/herstellen.
  Groetjes, Anne-Marie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik hoop dat de schade meevalt! Alvast sterkte ;) met opruimen en afbreken van je zomerverblijf. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik hoop dat je het droog hebt kunnen opruimen. Ik wens je veel sterkte met het ruimen in je huis, ik hoop dat het meevalt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een pech hebben jullie, niet leuk...maar gelukkig hebben jullie ook heel veel leuke dingen gedaan en gekregen...mooie foto's, leuke sleutelhangers en je goodiebag...helemaal TOP
  Ik wens je veel succes met het afbreken en hoop ook dat de weergoden jullie goed gezint zijn..
  En sterkte met het opruimen van jullie huis en dat de schade meevalt..

  BeantwoordenVerwijderen
 6. wellicht nog iets dat jou enigzins kan opvrolijken!

  http://eenkloddertjerozehier.blogspot.nl/2012/09/een-bloemetje-give-away.html

  fijne week!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik hoop echt dat het thuis meevalt, je bent wel optimistisch, maar ik moet er even niet aan denken, waterschade! brrrr succes en wel thuis. groetjes Paula

  BeantwoordenVerwijderen
 8. waterschade is altijd erg vreselijk! maar pas in het huis ook op voor boktor ! die kunnen ook veel schade aanrichten

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat goed dat je het allemal zo positief op vat!!
  Ik hoop dat het thuis mee zal vallen...
  Wat een goeie tip van dat attractie park. Wij hebben zelf nog kinderen in die leeftijd, dus ik zal het eens opzoeken op internet, lijkt me echt heele rg leuk!
  Leuk die Goodiebag, wat zit daar veel in zeg
  En je werkjes (beide!!) zijn ook erg mooi.
  Succes en sterkte met alles en we lezen het wel weer.
  Ik leef met je mee, Lieve groetjes, Daphne

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Jeetje, wat een gedoe zeg! Hopelijk valt het mee, de vloer! Waterschade lijkt me echt erg! Maar genoeg leuke dingen ook!!! En je hebt echt niet stil gezeten, pff, wat veel en leuk!!! Jammer dat alles weer weg is, of niet ;-) Kun je weer aan de slag. Het park ziet er leuk uit, zeker voor die leeftijd! Succes en inderdaad, we lezen het wel, zoals Daphne hierboven zegt!
  liefs, Nancy

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat naar allemaal... Hopelijk valt de schade mee. Mooie diertjes heb je gehaakt.

  Groetjes,
  Jeanine

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Heerlijk ondanks het negatieve wat jullie overkwam, toch ook het positieve!
  Fijn toch dat er ook zulke speeltuinen zijn ga ik ff in mijn hoofd houden want de kids hier zijn er ook dol op!
  En wat ben je vreselijk actief geweest met alles te maken, nou je had een hoger tempo dan mij in de vakantie, dat kan ik je wel zeggen!

  Lfs, Jenny

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor jullie leuke en lieve reacties.
Informatie clairehaakmuts@gmail.com
Groetjes van Claire.