maandag 19 november 2012

Het is vandaag precies


Vandaag precies 41 jaar geleden had ik deze jurk aan, ja ja ik was jong, heel jong. [ Dat zeg ik expres anders denken jullie dat ik al heeeeel oud ben] :-)

De jaren zijn voorbij gevlogen, jaren met ups en downs zoals waarschijnlijk bij iedereen als je zolang samen bent.
Die 41 jaar hebben ons 2 kinderen, 2 schoonkinderen en 4 prachtige kleinkinderen gebracht en daar zijn we dankbaar voor.
En ondanks dat we niet piepjong meer zijn en hier en daar wat mankementjes hebben, hebben we het goed samen en hopen dit nog lang vol te houden.
Vrijdag gingen we de trouwjurk bij de stomerij ophalen [hij had toch wel wat vlekken van de lekkage gekregen] maar door het stomen is de jurk er niet mooier op geworden,
hopelijk geldt dat niet voor ons huwelijk, gelukkig ben ik niet zo bijgelovig:-)

De jurk, compleet met handschoenen, tasje, sluier en de stropdas van manlief gaat weer naar zolder, wat moet je er eigenlijk mee, je hebt er niets meer aan maar ik kan er ook niet zo goed afstand van doen.
Dus tja fijn dat we een zolder hebben, maar misschien eindigt hij nog eens in een verkleedkist of zo, onze bijna 5 jarige kleinzoon vond het tasje in ieder geval schattig [zijn woorden] maar om zo'n mannetje nu met een bruidstasje te laten spelen gaat ook een beetje ver, of ben ik nu toch ouderwets :-)

Ps, het hart wat op z'n kop hangt heeft niets met ons huwelijk te maken hoor maar ik had even het spijkertje nodig om de jurk op te hangen,
maar bij nader inzien toch een ander plekje gekozen maar vergeten het hart terug te hangen, het hangt er wel een beetje raar bij maar zoals gezegd ik ben niet bijgelovig........denk ik...

34 opmerkingen:

 1. gefelies met 41 jaar huwelijk alweer, en ach je kleinzoon er lekker mee laten spelen, kan tegenwoordig allemaal is goed voor de ontwikkeling zeggen ze ha ha
  lieve groet jenneke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gefeliciteerd. Zelf heb ik op ongeveer 8 jarige leeftijd in mijn moeders trouwjurk gelopen. Voor in een verkleedoptocht. Ik was het bruidje, mijn zus de bruidegom...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gefeliciteerd hoor en nog vele mooie jaren erbij!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gefeliciteerd! :) fijne dag vandaag!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. van harte gefeliciteerd en nog vele mooie jaren voor jullie samen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gefeliciteerd met dit mooie jubileum, ik hoop ook dat er nog velen mogen volgen.

  Ennuh, jij OUD????? Nee joh! Kijk eens naar al die fantastisch jeugdige creaties die je maakt; dat houd je toch jong! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gefeliciteerd met jullie huwelijksdag. Ik heb vorig jaar mijn eerste trouwjurk verkocht, had 30 jaar aan de kast gehangen en nu hangt mijn tweede trouwjurk er. Na mijn eerst huwelijk van bijna 25 jaar ben ik gescheiden en heb de jurk toen toch nog niet weg kunnen doen, maar vorig jaar ben ik getrouwd met de liefde van mijn leven en heb toen plaats gemaakt voor een nieuwe jurk aan de kast. Ik hoop dat ik die ook 30 jaar kan laten hangen.

  Groetjes Margo

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Gefeliciteerd met jullie trouwdag, ik hoop dat er nog heel wat jaartjes bij zullen komen.
  Geniet maar lekker van deze dag, en je zag er prachtig uit in die mooie jurk..Xx

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Gefeliciteerd met je 41e huwelijksdag! Wel leuk om te zien dat je jurk in dezelfde stijl is als die van mijn moeder (afgelopen september 40 jaar getrouwd). Ik hoop dat jullie deze dag nog lang kunnen vieren.
  Groetjes, Anne-Marie

  BeantwoordenVerwijderen
 10. van harte met jullie trouwdat,dat er nog vele mogen volgen

  groetjes mingle-mangle

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Proficiat met je 41e huwelijksdag! Ik heb het na 20 jaar opgegeven, maar ben sedert 11 jaar opnieuw gestart met een schat van een man. Samen hebben we 4 zoons, elk 2 die al wel allemaal de deur uit zijn! Hoop met deze man ook nog zo ver te geraken als jij :)
  Groetjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Gefeliciteerd meisie!
  Met nog vele jaren geluk en gezondheid in het vooruitzicht!!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Van harte gefeliciteerd met je 41ste huwelijksverjaardag.
  Bij mij duurt het nog 3.5 jaar, maar de tijd vliegt, ik was ook nog heeeeeeel jong, hi, hi, hi.
  Groetjes Marjanne

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Van harte met jullie trouwdag, geniet van al het moois dat het jullie gebracht heeft. Ik ben op de helft van die 41 jaar, maar ik ben dan natuurlijk ook wel echt veeeeeeeeeeeeeel jonger. Haha grapje hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Kan je er nog in , in de jurk?
  Ik zou er geen probleem mee hebben hoor dat je kleinzoon met dat handtasje speelt, wat is daar mis mee?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee ik kan helaas niet meer in de jurk. Ik heb er sowieso niets op tegen dat jongens met tasjes spelen.......maar niet met mijn bruidstasje, ik ben er nog te veel aan gehecht. Maar iedere andere tas mag hoor.

   Verwijderen
 16. Gefeliciteerd! En nog een hle fijne dag! Mijn trouwjurk heeft als hemeltje om het ledikantje van de kinderen gehangen, ik pas er trouwens toch niet meer in (helaas).

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Van harte met jullie trouwdag. Wat een mooie trouwjurk heb je aan, en wat een lijntje zeg...

  Een hele fijne dag... ik vorige week bij het uitruimen van de opslagplaats mijn jurk tegen (hangertje was gebroken door het gewicht) en nu ligt 'ie ook op zolder, nog zonder nieuw hangertje, hahaha.

  Bridget vroeg of ik er nog in paste... ik geloof van wel, maar ik ben "pas" 19 jaar getrouwd...

  Groetjes, Collie

  BeantwoordenVerwijderen
 18. van harte gefeliciteerd.
  wat een tijd al zeg.
  wij hebben dan nog even te gaan.
  de 15de waren wij 14,5 jaar getrouwd.
  maar ondanks dat je er niks meer mee doet wel jammer dat hij er niet mooier op geworden in.
  een hele fijne dag samen.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Gefeliciteerd, en nog vele liefdevolle jaren met iedereen die (inmiddels) bij jullie horen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Van harte gefeliciteerd en nog heel veel goede jaren samen (en met de familie) gewenst! De jurk ziet er prachtig uit - en ook helemaal hip nu :) Mijn moeder had ook iets dergelijks aan, ik vind het prachtig, zo'n mooi sluik silhouet. Mijn jurk ligt in een klein rolletje in een zakje in mijn naaikamer, ook niet veel eer aan te behalen, zonde eigenlijk. Verven zou bij mij nog een optie zijn, maar dat heb ik dan weer niet aangedurfd, want stel dat het mislukt...

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Nee hoor......NIET bijgelovig en NIET OUDerwets......
  Echt niet!!!!!!!
  :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 22. gefeliciteerd en hoop nog wat jaartjes erbij ,dat je de jurk nog hebt ,vindt ik zo bizonder wij zijn al 42 jaar getrouwd maar de jurk is allang foetsie ,de kinderen hebben er trouwerijtje mee ge daan en dan weet je het wel he, heb ook pas een blog aangemaakt ,ik zou het leuk vinden als je even langs kwam gr mery

  BeantwoordenVerwijderen
 23. '▼'▼'▼'▼'▼'▼'▼'▼'▼'▼'
  Gefeliciteerd met jullie 41 jarig jubileum!!!
  Heel mooi!!!

  Mijn schoonouders zijn vandaag 41 jaar in ondertrouw! :o)

  Ik hoop dat je een leuke dag hebt gehad!

  Groetjes Dinaz ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 24. ja.. echt een trouwjurk uit die tijd!!!
  trouwens gewone jurken hadden die stijl ook!
  waarom maak je er niet een leuke retrojurk van voor bv een dochter?
  is hardstikke modern!
  ik ben nooit in het wit getrouwd.. maar in gewone mooie jurken ( ja.. jurken.. ben 3x getrouwd .. 1x gescheiden en 1x weduwe) 1e keer in de zomer.. met een kort soort coctailjurkje en heb het gewoon daarna afgedragen op feestjes en later naar mijn werk enzo.
  2e keer een lange bruine jurk met bruin/goud gestreept jasje er op.. jasje draag ik nog steeds met feesten.. jurk is allangggggggggg versleten!
  3e keer met geleende kleding (was in afrika).
  das toch veel praktischer dan een jurk decennia op een zolder verstoppen??
  je kan altijd je tasje bewaren als herinnering.. ik deed dat met de trouwboeketten.. die droogde ik en lijstte die in!

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Gefeliciteerd met jullie 41 jarig huwelijk..
  wij zijn volgende maand 32 jaar getrouwd...mijn jurk ligt in een doos op zolder, geen idee hoe die er aan toe is.. passen doe ik dat maatje heel klein allang niet meer :)

  BeantwoordenVerwijderen
 26. van harte gefeliciteerd met jullie huwelijksdag , wat mooi dat je jurk nog hebt
  complimenten voor je mooie blog , staan altijd hele leuke dingen op
  prettige week verder

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Claire!!!! Wat leuk dat we samen onze trouwdag vieren, jij 41 jaar en ik 42 jaar en ik had een mouwloze japon met een kanten jas eroverheen met kapuchon. Wat een beeldige jurk zeg, diep in mijn hart ben ik wel blij dat ik toen trouwde,je had toen nog variatie, nu zie je alleen strapless.Dus Claire en echtgenoot, van harte gefeliciteerd en nog vele jaren erbij

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Hartelijk gefeliciteerd met jullie trouwdag! Ik vind het een prachtige jurk. Het bovenstuk lijkt op de mijne, de rok is veel smaller (en dat vind ik nou ook juist zo mooi). Wij hopen volgend jaar 25 jaar getrouwd te zijn. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Gefeliciteerd!! Jammer van de vlekken maar het gaat toch om de herinneringen hè! Heb net een nieuwe bruidsshaal gekocht, hopelijk gaat die net zo lang mee als jouw jurk en hebben de kinderen er misschien iets aan. Wat leuk trouwens Jalante dat ie zo een nieuwe functie heeft gevonden, heel mooi.

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor jullie leuke en lieve reacties.
Informatie clairehaakmuts@gmail.com
Groetjes van Claire.