zaterdag 17 augustus 2013

De afronding en dan..........

Het lijkt wel of door het mooie weer de weken nog sneller gaan dan normaal, die weken vliegen voorbij. Ik zie nu de winterkleding alweer in de winkels hangen, bah ik moet er nog niet aan denken, ik doe dat dan ook niet want we gaan eerst nog een week of 4 a 5 op vakantie en hoop dat het nog een beetje [na]zomerweer is.
Vandaar dat ik gisteren het project van de wikkeldoekjes voor Svens's sterrenmutsjes afgerond heb.
klik op de foto's voor vergroting.
Tot nog toe heb ik er 30 gemaakt en daar moet ik dan nog mutsjes bij maken zodat ze als mooi setje uitgedeeld kunnen worden. Ze zijn mooi geworden, helaas is de aanleiding diep triest als je zo'n setje in ontvangst mag nemen. Ik wil er tijdens het naaien van deze doekjes niet te veel bij stil staan want als ik aan het verdriet van de ouders denkt waarvan hun kleintje het helaas niet gered heeft vind ik het heel lastig.
Maar ik maak ze met liefde en na onze vakantie ga ik er weer verder mee want er moeten nog een aantal gemaakt worden voor jongetjes.

Leuk is dat ik ben geslaagd voor de sterretjes kam-snaps, 'k heb er lang naar gezocht maar uiteindelijk ben ik in Duitsland geslaagd, vind ze zo leuk en toepasselijk.

Morgen nog even een paar kleine dingetjes afronden en dan we de caravan weer poetsen en inpakken en klaar maken voor vertrek.
Lastig vind ik altijd wat neem je mee, [op hobby gebied dan] 'k kan heel slecht kiezen en uiteindelijk heb ik weer veel te veel bij me. Maar ja beter te veel dan te weinig, stel dat het opeens heeeeeeeel slecht weer wordt dan moet je toch wat te doen hebben, hahahaha
Bij de kruidvat hadden ze van die mooie opbergsystemen [en nog in de opruiming ook] je kan er werkelijk van alles in kwijt en zeker dat kleine spul als oogjes, ringetjes, sleutelhangers e.d en in het midden eventueel je haaknaalden, tubes lijm en lintjes, tangetjes en alles wat je maar mee wil nemen.

Ik ga me dus echt niet vervelen, dat doe ik trouwens nooit, maar ik heb me ook voorgenomen om ook weer eens een boek te lezen, ben benieuwd of ik er toe kom en wat er uiteindelijk vanaf mijn haaknaalden kom is afwachten. Ik draag sinds deze week nieuwe braces voor mijn handen en daar moet ik nog wel aan wennen, maar dat zal wel lukken, alles went behalve een vent zeggen ze toch altijd :-)
'k ga in de vakantie ook eens denken wat ik zal doen voor een nieuwe give away want dat wordt wel weer eens tijd.
Wens jullie allemaal een fijne zondag en een goede week, de mijne begint niet echt fijn want ik moet maandagmorgen eerst een zenuwbehandeling ondergaan bij de tandarts......blehhhhhh.
Liefs van Claire

13 opmerkingen:

 1. Helaas de aanleiding waarvoor is in triest
  Maar wat zijn ze liefjes en met liefde gemaakt prachtig zijn ze.
  En het zal enorm gewaardeerd worden
  Knap hoor dat je dit kunt en wil.
  Groetjes Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat knap dat je die maakt!
  Bij ons zoontje kregen wij vanuit het ziekenhuis een wikkeldekentje, kleertjes een mutsje en nog een dekentje. Ik weet niet of ze van zo'n project afkomen of door iets anders geschonken zijn. Maar tot op de dag van vandaag zijn wij trots dat wij ons manneke gekleed en toegedekt in allemaal mooie spullen mee mochten nemen.
  Daarom diep respect voor je!

  Leef lekker naar de vakantie toe. De tandarts is niet fijn, maar wat erna komt! Veel plezier vast!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk dat je spulletjes zeker van een project komen, eer zijn meerdere projecten in Nederland. Sven's sterrenmutsjes bestaat sinds vorig jaar oktober en is sinds kort een officiële stichting geworden. De stichting is opgericht door een jonge moeder waarvan 1 van haar tweeling-baby's is overleden. Ik maak de spulletjes met liefde voor deze stichting maar soms valt het me ook zwaar en moet ik het even aan de kant leggen.

   Verwijderen
 3. Wat super van je! Je moet er inderdaad niet teveel bij stil staan tijdens het maken, maar je maakt er ouders erg blij. Ze zien er echt schitterend uit. Een hele fijne zondag! X

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel heel mooi van je , knap gedaan .
  Gr, M-J.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Kan jij haken met braces? Mag je eigenlijk wel haken want dat is toch best belastend voor je gewrichten niet?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zal wel moeten want ik heb slijtage in mijn handen en dat wordt niet meer beter en met de braces die ik nu heb gaat het redelijk. Als ik niet met braces zou haken dan moet ik er mee stoppen en daar heb ik nog geen zin in. Ik kan alleen niet meer zolang achter elkaar haken als voorheen. Samen met mijn therapeut hebben we voor deze oplossing gekozen. Niets doen is niet mijn ding, alleen als de pijn te heftig moet ik een dagje overslaan.

   Verwijderen
 6. Ze zijn prachtig geworden!! Sterrenkamsnaps hebben ze ook bij kleurenmix.nl, en ook hartjes geloof ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. die wikkeldoekjes zijn prachtig geworden ... 't pakt me wel want een nicht van me verloor dit jaar haar kindje bij de geboorte en een vriend van me verloor onlangs zijn zoontje aan wiegedood ...
  Je mag er inderdaad niet teveel bij stilstaan maar bedenk maar wat een mooi iets het is om ouders die hun kind moeten verliezen zo iets kleins te geven waardoor ze zich bevestigd voelen in hun verdriet. KNAP GEDAAN!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Nou ik heb heel veel respect voor jou voor al die mooie omslagdoekjes die je hier hebt gemaakt!TOP

  groetjes
  Angeline

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat zijn ze weer schitterend geworden, ik geloof graag dat je er niet te veel bij moet nadenken tijdens het maken................triest.
  Respect.

  Fijne vakantie :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. De wikkeldoekjes zijn prachtig en het is echt wel voor een goed doel ook al is het triest. Bereid je maar lekker voor op een fijne vakantie en neem genoeg hobbymateriaal mee, doe ik ook altijd, beter teveel dan te weinig denk ik dan :) En een goed boek neem ik ook altijd mee.
  Let toch maar op met je handen hoor, je hebt ze nog langer nodig dan vandaag!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Such lovely work and so clearly made with love. You do a great thing. Blessings.

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor jullie leuke en lieve reacties.
Informatie clairehaakmuts@gmail.com
Groetjes van Claire.