maandag 18 augustus 2014

Verdrietig {Update}


Update, de gratis patronen kunnen alleen nog maar aangevraagd worden in combinatie met een kooppatroon.
Er zijn inmiddels weer diverse dingen gebeurt waardoor ik helemaal stop met het zomaar weggeven van de gratis patronen. Jammer dat een stel rotte appels het verpesten voor een ander maar ik heb er geen zin meer in.
*********************************************************
Ik heb mijn gratis patronen weggehaald want men maakt misbruik van mijn patronen door deze te plaatsen op illegale sites.

Kijk even naar de profielfoto van degene die dus nu de patronen op een illegale heeft geplaatst, lees vooral even de tekst.
Waarschijnlijk vond deze Moni haar eerste profielfoto toch niet zo geschikt, ze heeft daarom de volgende dag maar gekozen voor Sjimmie, heel slim hoor Moni.

Helaas is ze niet de enige die dit doet, op mijn facebook-pagina staan er nog veel meer.
Het spijt me dat het zo moet maar ik heb geen keus, men vind het kennelijk leuk om niet alleen mijn kooppatronen op illegale sites te zetten maar nu ook zelfs de gratis patronen en ik wil niet met dit soort sites geassocieerd worden.

Ik schrijf dit niet alleen voor mezelf maar voor alle ontwerpers [groot of klein] die regelmatig te maken krijgen met het feit dat er patronen geplaatst worden op illegale sites. Het is jammer dat men zo weinig respect heeft voor de mensen die veel tijd een energie steken in het maken van patronen.
Ik speel al een poosje met de gedachten om te stoppen met bloggen en door dit alles wordt het alleen maar versterkt en dat maakt me verdrietig


59 opmerkingen:

 1. Verdrietig! Je voelt je zo machteloos.... Zo gaat dat tegenwoordig. Waar is het respect?!?!?
  Ik leef met je mee.
  Groeten, Jannie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vervelend is dat :( Laat je niet op de kop zitten
  hoor! Maar ik begrijp het wel, iemand heeft ook eens een patroon van mij gebruikt en gedaan alsof het het hare was, inclusief mijn foto's, zielig eigenlijk.

  Knuffel voor jou!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heel zielig, en arm ook als je zelf niet creatief bent en dan het bij een ander stelen.

   Verwijderen
 3. Wat vervelend zeg en ook herkenbaar! Ook al schrijf je er copyright bij, ze kopieren enkel het patroon en zetten het zonder je naam te vermelden op facebookgroepen e.d. En zelf steek je er zoveel tijd in!
  Ik vraag me nu wel af welke die illegale sites zijn en hoe je erachter komt of er iets van jezelf op staat...
  Maar in ieder geval stop alsjeblieft niet met het posten van je prachtige creaties!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Of je er wel of geen copyright op je patroon zet maakt niets uit, mensen hebben daar geen boodschap aan.

   Verwijderen
 4. Dat vind ik echt heel erg vervelend voor je Claire. Dan doe je het gewoon anders maar ja of dat een garantie is dat iemand het niet gaat kopiëren... Dat weet je nooit. Ik zou het jammer vinden als je met bloggen zou stoppen hoor!!!!

  Lieve groet, dinah

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee niets is een garantie, en ik vraag me af of ik er nog energie in moet stoppen.

   Verwijderen
 5. Ik vraag me af waar het fatsoen en respect van sommige mensen is gebleven ??

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja dat vraag ik me ook wel eens af, ze kennen dit soort woorden niet meer.

   Verwijderen
 6. Toch maar even een reactie, volgens mij nog niet eerder gereageerd op je post. Wat een vervelende bedoeling zeg, als mensen zo maar jou patroon op een site zetten. Geen idee wat je daar echt tegen kan doen, helaas. Maar in iedegeval niet stoppen met bloggen, hoor!!!
  Je maakt zulke prachtige creaties. Het aller-belangerijkste is dat je zelf plezier beleeft aan je maaksels, en dat je super-trots mag zijn dat je zulke prachtig patronen kunt maken!!!
  Groetjes, Hennie

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Pffff... Jij ook al, ik las het op fb dat er waren die misbruik maken van die dingen, oneerlijk! Vooral als jij die gratis aan wil bieden!
  Blijven bloggen, hoor! Ik bekijk je creaties graag, doen voor ons die het wel menen met je ;-)
  Fijne groeten, Sofie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat ik me nog afvraag, heeft die vrouw in kwestie een fb pagina.... Je mag het me altijd privé laten weten, op mijn blog kan je mijn mailadres vinden en een berichtje sturen!

   Verwijderen
  2. FB is een broeinest voor al dit soort dingen..

   Verwijderen
 8. Wat een narigheid! Ik baal daar zo van...je moet maar zo denken...die mensen hebben zelf dus geen goede ideeën. Hoop dat je je niet op je kop laat zitten. Groetjes Lisanne

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Nee hè..., is het weer zo ver... Die Facebookgroepen kunnen er wat van, de goede uitgezonderd natuurlijk.
  Maar je moet overal lid worden om de patronen te zien, soms doe ik het gewoon om de boel in de gaten te houden.
  Maar het is heel vervelend voor je, Claire. Misschien is het maar beter om gewoon te bloggen en geen patronen meer te delen. Alhoewel het wel weer heel leuk is om ze te maken!
  Groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 10. wat vervelend dat men zo doet zo gaat het plezier er gauw vanaf groetjes maartje

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Sommige mensen vinden het leuk om het plezier van een ander te vergallen.
   Dank je wel

   Verwijderen
 11. Wat ontzettend erg dat mensen dit doen zeg!! Ik was bezig met de potloodpoppetjes voor de traktatie voor mijn dochtertje die 5 wordt. Nu kan ik ze helaas niet afmaken. Zou ik alsnog het patroontje mogen? groetjes, Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wilma als het goed is heb je het patroontje inmiddels ontvangen.

   Verwijderen
 12. Wat een ontzettend zielige mensen bestaan er toch. Niet stoppen hoor, veels te leuk wat je allemaal ontwerpt. Sta er lekker boven!!

  Groetjes Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Het is toch heel triest, als je zelf geen fantasie hebt, om dan met andermans patronen je populariteit op FB te willen vergroten... Het heeft geen zin om de patronen van je blog te halen, het misbruik verspreidt zich toch als een olievlek over het internet. Ik zou ze er gewoon opzetten, zodat men kan zien dat jij de ontwerpster bent. Probeer het naast je neer te leggen, want je gaat de strijd toch niet winnen en jij lijdt eronder. Je wordt altijd door een "strontkar" overreden, nooit door een "gouden koets", dat moet je maar voor ogen blijven houden. Wees trots op je patronen en zet ze gewoon op je blog, uiteindelijk komt de waarheid altijd naar boven.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je hebt 100% gelijk, ik probeer het ook los te laten maar ik kan niet zo goed tegen onrecht en dan is het lastig om je schouders op te halen en het te laten gaan. Dank je wel.

   Verwijderen
  2. Niemand kan tegen onrecht, alleen wat de één onrecht vindt, vindt de ander rechtmatig. Deze dame vindt haar malafide praktijken blijkbaar rechtmatig en heeft geen boodschap aan jouw gevoel van onrecht. We kunnen er allemaal niet tegen als ons onrecht is aangedaan, dat geldt niet alleen voor jou. Probeer het daarom achter je te laten en ga door met je hobby waar je zoveel plezier in hebt. Of het moet een opluchting voor je zijn om ermee te stoppen, dan is het een goede beslissing. Maar ik vind het heel jammer als je ermee stopt!

   Verwijderen
 14. Ik heb er geen woorden voor, het zijn zielige mensen die jouw energie niet verdienen
  Ze zijn zielig en respectloos...ga niet stoppen..ik geniet altijd van jouw leuke blogjes...je bent een TOP mens...Xx

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Het is toch te triest voor woorden dat mensen dat zomaar de patronen van je blog halen om er zelf beter van te worden. Sta erboven en ga gewoon door, zonde om je hobby door een paar zielige figuren te laten stoppen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat zonde dat zo'n dingen gebeuren, ik heb je blog bij mijn favo's voor als ik eens iets wil haken, maar dat zo'n dingen gebeuren, is zo jammer.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is ook heel jammer, maar sommige vinden het normaal om spullen van een ander te stelen.

   Verwijderen
 17. Internet heeft goede en ook veel slechte kanten.Het is echt heel naar als je er achter komt dat anderen met je patronen op de loop gaan. Zelf kwam ik er achter dat een van mijn (gratis) patronen te koop wordt aangeboden op een Franse site. Laat je niet uit het veld slaan hoor. Gewoon blijven bloggen! groetjes, breimaan

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Och dat heb ik ook meegemaakt, ze doen dat net zo makkelijk, of ze verkopen het op marktplaats, maakt ze niets uit.

   Verwijderen
 18. Helaas heb je overal " rotte appels" , deze mensen denken niet na hoeveel tijd en energie je in iets gestoken hebt. Ik kan me goed voorstellen dat je er verdrietig van wordt. Maar probeer het naast je neer te leggen en denk vooral aan alle leuke mensen die met veel plezier jouw patronen gebruiken. Gelukkig zijn dat er heeeeeeel veel meer dan die paar vervelende mensen. Blijf het positief zien en wees vooral trots op jezelf.
  Liefs Angelique

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Pff wat vervelend, weet die persoon wel waar ze mee bezig is. Jij maakt zo veel prachtige dingen ik kijk er met plezier naar. Super gewoon. En de hobbyisten die het mogen gebruiken van je geweldig toch je maakt zoveel mensen blij hiermee. En dit plezier wordt je nu ontnomen Laat je niet van de wijs maken die persoon is dat niet waard . Denk aan je eigen plezier en al die bloggers genieten van jouw moois. Liefs van Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Eigenlijk moet je medelijden hebben met die persoon die jouw patroontjes in haar naam plaatst. Dat moet wel een heel arm mensje zijn zonder een greintje creatief gevoel. Maar ondertussen zit je er wel mee. Probeer je er boven te zetten en nog zo veel mogelijk te genieten van al je prachtige haaksels. En hopelijk mogen wij er wel blijven van mee genieten. Sterkte

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Vind dit ook heel jammer. Zo'n mensen hebben nu eenmaal geen geweten noch respect. Je staat machteloos tegen hen maar je mag je hierdoor niet laten ontmoedigen. Gewoon voortdoen en genieten is de boodschap !
  Liefs Tinne

  BeantwoordenVerwijderen
 22. hoop dat je wel doorgaat met bloggen wij kijken altijd
  met veel plezier naar je berichtjes,hebben dus ook
  bewust GEEN fb,heb met mn dochters overlegt,
  over het patroontje van het teckeltje en het patroon
  er bewust na het lezen van je berichtje er NIET opgezet
  ze kunnen ons mailen,dus kop op blijf vooral doorgaan
  met bloggen,deze mensen blijf je toch altijd houden
  HELAAS

  LIEFS MINGLE-MANGLE

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Scheelt een boel ergernis als je geen facebook hebt :-)
   Heel slim zoals je doet met het patroontje, zou er wel even je naam er op zetten anders gaat straks een ander er weer mee aan de haal.

   Verwijderen
 23. Heel stom dat er zulke domme mensen bestaan die totaal geen respect hebben, maar helaas gebeurt dit meer en meer door het bestaan van het internet. Je kan het moeilijk tegenhouden en ik begrijp je frustratie. Maar hopelijk blijf je toch bloggen voor al die trouwe fans met wel goede bedoelingen en respect voor je werk. Laat je niet klein krijgen door dit, het is het niet waard!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. He bah,
  Ik heb het nog niet ontdekt of mijn patronen ook al aan het zwerven zijn, al zijn er veel sites die mijn patronen doorlinken... Dat is ook niet altijd even "schoon".
  Ook is wel flink balen. Maar ik kan je helemaal begrijpen. Al is deze keuze om ze zelf te beheren wel een "dagtaak voor je.
  Sterkte... en ga vooral wel door met bloggen. Dan maar zonder patroontjes!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Zoooooooooo herkenbaar en we hebben het op FB al besproken, maar laat je er niet door beinvloeden door te stoppen met bloggen, dat zijn ze niet waard, echt niet...ik begrijp je verdriet heel goed ...ik heb hetzelfde aan de hand gehad .....dat weet je ....vreselijk dat mensen dit doen, maar het blijft ...en daar is weinig aan te doen ...kom op meid, lekker doorgaan en weer opstaan :-)

  Liefs
  Marjo

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja Marjo jij weet er ook alles van, walgelijke mensen zijn het, en inderdaad is het helaas niet op te lossen zolang mensen zo verrot in elkaar steken. X

   Verwijderen
 26. Lieve Haakmuts, zo jammer dat er misbruik wordt gemaakt. Maar NIET stoppen hoor! Je niet gewonnen geven, er zijn zovéél mensen die van u Haakmuts genieten. Net via de andere manier als nog de patronen gevraagd. Fan van Haakmuts Yvonne P

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Lieve Clair , Haakmuts .

  Wat erg dat er zulke nare dingen gebeuren en er van jou patroontjes misbruik word gemaakt .Maar ga voor al door en laat je niet klein krijgen .
  Ik vind het zeer verdrietig voor je! ,jammer dat daar niets aan tedoen is ,tegenwoordig denken ze dat alles mag en het moet kennen zeggen ze dan !Maar meid ik hoop dat je verder gaat !!.hartelijke groet Geertje

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Het gaat niet alleen om mij, het gebeurt met alle ontwerpers, het gemak waarmee sommige mensen met andermans spullen om gaan is triest, zo respectloos.
  Bedankt voor je reactie

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Gelukkig zijn de mensen, die menen om goede ideeën van anderen te moeten stelen, in de minderheid. De meerderheid is je dankbaar, dat je je creativiteit deelt. De meerderheid is helaas ook stil. Als je van al die mensen (mijzelf inbegrepen) een reactie zou krijgen, dan staat je postbox iedere dag vol. Laat je alsjeblieft niet teveel beïnvloeden door de achterbakse minderheid. Die is ziek (ik denk kleptomanie o.i.d.) en het niet waard, dat je je er erg druk over maakt. Op russische websites zie ik vaak hele boeken gekopieerd staan. Soms waarschuw ik dan de uitgever, maar die maken zich er allang niet meer druk om (denk ik). Gelukkig is de meerderheid fatsoenlijk en eerlijk en blij met jou!!! Groetjes, Birgitt

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Wat vervelend!! Hoop dat het helpt dat u het even heeft kunnen delen ;)
  Ik heb u een tijd geleden (via de mail) gevraagd of ik mocht linken naar uw site.. Ik heb toen zowel (tijdje) geleden kooppatroontjes besteld en van een gratis patroontje (de engel) had ik een aangepaste versie gemaakt voor de carnaval.. 42 stuks maar liefst! Dus ik wilde graag linken naar het originele patroon.. Ik mail nog wel een keertje een foto! Maar blijf vooral bloggen, haken en houdt er plezier aan..

  Misschien ook eens kijk op mijn blog☺️
  sjunbylinda.blogspot.com

  Succes met alles !!

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Claire,
  Ik snap je helemaal. Ik heb het zelf ook al meegemaakt! Ik zet me er overheen met de gedachte dat ik ook een heleboel mensen plezier doe ! En ik kan je verzekeren dat is in jouw geval zeker zo!! Ik zou het ontzettend jammer vinden als je hierom zou stoppen. Je blog en haakwerkjes zijn zo inspirerend, lief en leuk!!

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Het is in en in triest dat het zo gaat.
  Als ik al iets kopieer dan kopieer ik ook de link naar het patroontje. Ik weet ook dat er beveiligingen zijn om dingen niet te kunnen kopiëren. Dan kan men alleen de link naar jouw blogsite kopiëren. Weet niet precies hoe het heet maar zet hierbij een linkje waar er meer over staat. Hoop dat je er wat aan hebt.

  http://www.mijn-eigen-website.nl/vragen/overig/kopieerbeveiliging-van-teksten-en-fotos

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor jullie leuke en lieve reacties.
Informatie clairehaakmuts@gmail.com
Groetjes van Claire.