zaterdag 13 mei 2017

Wol krijgt 2e leven...


Een paar jaar geleden heb ik op bestelling een omslagdoek laten maken. Maar ik kwam er niet toe om deze vaak te dragen, niet omdat deze niet mooi was maar hij was een beetje te groot voor mij. In de kast laten liggen is zonde want de wol is heel mooi en belangrijk, hij kriebelt niet, daarom heb ik hem gisteren maar uitgehaald en nu maak ik opnieuw de Aztec sjaal van Maddy, zie bericht hieronder.
Het is nog een heel klusje om weer een mooie rechte draad te krijgen maar met het stoomstrijkijzer is het toch aardig gelukt en nu heb ik weer een begin van een nieuwe sjaal die ik waarschijnlijk meer zal dragen dan de omslagdoek.
Zoals jullie zien maak ik 2 halve sjaals die ik in het midden tegen elkaar naait. Nu krijg ik exact dezelfde punten, ik vind altijd als je steken gaat minderen dat het dan strakker wordt dan het bijmaken van steken. [Ligt waarschijnlijk aan mij ] Nu maak ik aan beide kanten de steken bij en daarom zijn de punten gelijk. Ook het langer of korter maken is nu makkelijker.
Het aan elkaar naaien in de nek is niet te zien.
Allemaal een goed weekend.

8 opmerkingen:

 1. bedankt voor de tip, heb het patroon ook gekocht denk dat ik het ook zo ga doen,bij mij lijkt het ook altijd een beetje wat ik niet wil hihi, fijn weekend liefs mingle-mangle

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is prachtig garen. Goed idee om het opnieuw te gebruiken en nu een sjaal te haken die je wel gebruikt. Goed idee om de sjaal in twee delen te haken. Dan worden beide kanten even mooi.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed idee om iets anders van de wol te maken. Je kunt de streng wol ook nat ophangen met een kledinghanger aan de onderkant, de wol droogt dan mooi recht op. Veel succes met de rest van de sjaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. clair vraagje hoeveel toeren heb jij het middenstuk gedaan?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedoel je daar waar de beide delen aan elkaar gezet worden? Ik heb aan beide kanten 3 toeren gemaakt zodat het na het aan elkaar naaien ook weer 6 toeren zijn.

   Verwijderen
  2. dat snap ik, maar de totale lengte dan hoeveel zigzag voor de hele sjaal zodat je hem ook om kan doen

   Verwijderen
  3. De totale lengte van de donkerblauwe is 1.95 cm [zondere kwastjes] en heeft 9 zigzagstrepen, de lichtere blauwe is nog maar voor de helft af en heeft 12 zigzagstrepen maar wordt net zo lang. Je kunt dat niet precies zeggen want het ligt aan de dikte van de wol. Ik heb het patroon aangehouden alleen langer gemaakt.

   Verwijderen
 5. Wat een slim idee om twee halve sjaals te haken. Ik ben nu op de helft van een driehoeksjaal en vond het minderen niet mooi worden. Ga hem ook in tweeën haken en daarna aan elkaar zetten. Bedankt voor de tip.

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor jullie leuke en lieve reacties.
Informatie clairehaakmuts@gmail.com
Groetjes van Claire.