zondag 10 maart 2019

Van Kerstengel naar Paasbengel....
Van Kerstengeltje naar Paasbengeltje, met een kleine aanpassing kan ze zo de paasboom in. Het meest lastige is nog het gezichtje tekenen. Het heeft me een aantal kralen gekost maar denk dat ik een oplossing heb gevonden. Kraal eerst aflakken en daarna gezichtje tekenen, is het niet goed dan wrijf je het met een babydoekje er zo weer af. Is het wel gelukt dan even spuiten met haarlak of andere spuitlak. Geen lak met penseel aanbrengen anders wrijf je het gezichtje alsnog weg. De opbrengst van het patroontje gaat zoals bekend naar Kika.

5 opmerkingen:

 1. Wat schattig! Ik heb het patroontje van het kerstengeltje. Ik heb het nog niet eens gemaakt trouwens. Wat een leuke variant heb je ervan gemaakt.
  Die gezichtjes heb ik vaak getekend jaren terug. Ik deed het met een mini-kwastje met verf. Maar ja, dat moet wel in één keer goed. Het is even een handigheid. Ik maakte van die poppetjes uit het boekje van Marianne Perlot, met een stoffen lijfje.
  Groetjes, Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. O ja die poppetjes ken ik die heb ik ook veel gemaakt. Er waren ook beertjes van, ook zo leuk. Ja als je het met verf doet dan moet het inderdaad gelijk goed gaan. Vanwege mijn handen mislukt het me nogal eens, nu met deze oplossing is dat niet zo heel erg want je kunt het nu vaak opnieuw doen zonder dat je kraal verpest is.
  Fijne avond,
  Groetjes van Claire

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh ja, die beertjes waren ook zo schattig, die maakte ik ook. Allerlei varianten, ik was er weg van. Het lijkt mij een heel handige tip, die ga ik onthouden!

   Verwijderen
 3. Schattige transformatie van een engel tot een paashaasje. Wat slim om het gezichtje er zo op aan te brengen. Dan is een foutje geen probleem.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor jullie leuke en lieve reacties.
Informatie clairehaakmuts@gmail.com
Groetjes van Claire.