vrijdag 15 april 2022

Granny's blokkenIk kreeg vragen over hoe ik de granny's blokt. Dat gaat heel simpel als je de juiste spullen hebt.

Op Marktplaats kocht ik een grote blokker (heet dat zo?) waardoor je een aantal granny's tegelijk kunt blokken. Ik doe er nu 20 tegelijk maar heb wel een aanpassing gedaan want kwam er achter dat wanneer je meerdere granny's op een blok doet de stokjes aan de bovenkant naar elkaar toe gaan en je dus ongelijke granny's krijgt. Door er een stevig kartonnen vierkantje boven te plaatsen blijven de stokjes op hun plek.
Wel heb ik de originele stokjes die er bij zaten vervangen voor een stevig soort satéstokjes omdat die wel een stuk dunner zijn dan de originele en dus de hoeken minder uitrekken.
Zo'n blokker is wel een investering maar zo fijn. Je kunt ze zelf maken, dat is deze ook en worden op aanvraag gemaakt. Je kunt er ook grotere granny's op blokken want als is verbonden met een grote onderplaat zodat de alles goed op z'n plek blijft zitten en niet gaat schuiven.


Door het plaatsen van de kartonnetjes blijven de stokjes mooi recht en worden de hoeken niet zo'n gapend gat. Inmiddels zit ik op ongeveer de heeft van de granny's dus ik heb nog even te gaan.

Fijn Paasweekend allemaal.
Mijn Paasfoto komt hopelijk morgen.


1 opmerking:

  1. I cannot read this as it won't translate to English i wanted to read this

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor jullie leuke en lieve reacties.
Informatie clairehaakmuts@gmail.com
Groetjes van Claire.