zaterdag 10 mei 2014

Zo blij mee...

Als je ziek bent en nergens zin in heb wat doe je dan, dan ga je je oude Ariadne's nog eens door bladeren en daar word ik altijd helemaal blij van, er staan zoveel leuke dingen in en telkens ontdek ik weer iets nieuws, zo jammer dat dit soort bladen niet meer gemaakt worden. Ook staan er heel veel herkenbaar dingen in omdat ik vroeger [ja vroeger] er veel uit maakte voor mijn kinderen. Maar toch miste ik er een aantal, dus dan maar even zoeken op MP om te zien of daar nog iets stond.
En daar werd ik wel heel erg blij........daar stonden ze....14 complete jaargangen, en dan ook nog van de mooiste periode..1976 tot 1990 en alles netjes per jaartal in cassette houders. Dus ja die wilde ik wel heel graag en na een kleine onderhandeling met een lieve mevrouw zijn ze nu van mij en ik kan niet wachten dat hier volgende week 37 kg aan Ariadnes wordt afgeleverd. Wat is er nu fijner dan straks als het zonnetje schijnt en ik met een stapel boeken in de tuin kan gaan zitten genieten van al het moois, heerlijk........
Sommige zullen misschien denken wat moet je met die ouwe troep......ik ben er zooooooooooo blij mee.
Alleen nu nog weer een plaatsje vinden om ze kwijt te kunnen op mijn hobbykamer:-)
Allemaal een goed weekend

Klik op de afbeelding voor vergroting.

28 opmerkingen:

 1. Oh ja, heerlijk he! Ariadnes herinneren mij aan mijn tienertijd, toen ik een jaargang voor mijn verjaardag kreeg en nog eens gratis extra thema-uitgaven erbij. Wat genoot ik daarvan. Ik kan mij ook nog zo goed de tijd herinneren dat niemand meer handwerkte en Ariadne langzamerhand een woonblad werd. Zo jammer vond ik dat. Ik heb nog steeds een stapel oude Ariadnes. Goed idee, ik ga ze ook weer eens doorneuzen. Geniet van je Ariadne-schat volgende week! :-)
  Groetjes, Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Marijke, en jij veel plezier met het door snuffelen van je Ariadnes. Ze zijn ze leuk, :-)

   Verwijderen
 2. Owja zo heerlijk! echt genieten he! Beterschap en lekker uitkijken naar straks in het zonnetje met je tijdschriften...
  Groetjes Lisanne
  draad en praat...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze tijdschriften waren super. Zelf heb ik er nog enkele liggen hier en ondanks ik ze al 100 keer ingekeken heb is het nog steeds even leuk om er in te bladeren. Jammer dat je deze niet meer kunt verkrijgen, Ik zou eveneens trappelen van ongeduld om deze in ontvangst te nemen :-) . Geniet weldra van deze prachtige tijdschriften. Wens jou heel veel beterschap!!!
  Groetjes, Tinne

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel, ik weet precies wat je bedoeld, ik ontdekt er ook steeds weer iets nieuws in.

   Verwijderen
 4. Wow 37kg aan ariadnes...heel veel kijk maar vooral knutselplezier...haakplezier ;). Warme groetjes van Susan

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh en vanuit het natte zuidlimburg ook nog heel veel beterschap gewenst!

   Verwijderen
  2. Dank je wel Susan, ik zal zeker hier af en toe iets leuks plaatsen zodat jullie er ook nog iets aan hebben.

   Verwijderen
 5. Ik herken het helemaal! Mijn moeder heeft ook alle jaargangen liggen, verzameld via Marktplaats. En omdat ze een aantal dubbel had, heb ik die nu in mijn bezit. Ik weet nog dat ik vroeger als kleuter al door de boekjes bladerde. Ik vond met name de Biotex reclames zo leuk! Veel plezier met lezen! Ik heb al een aantal dingen op mijn ellenlange lijst staan die ik ooit nog wil maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ga meteen weer even in mijn oude Ariadnes snuffelen. Heb op het moment ook nergens zin in, misschien helpt het. Ik wens je beterschap en veel plezier met 37 kg. Ariadnes. Groetjes Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Beterschap, en o ik ben een heel klein beetje lichtelijk jaloers wat een genot zal dat zijn zoveel ariadnes

  BeantwoordenVerwijderen
 8. O, wat leuk!! En wat een leuke patroontjes staan er in!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ohw heerlijk hé, in die oude Ariades bladeren, dat word genieten :))
  Ik heb er zelf ook een heel stel en (zoals je weet) ook een aantal oude bijgekocht.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wie weet Antoinette heb ik nog een aanvulling voor je.

   Verwijderen
 10. Ik ken de Ariadne inderdaad als woonblad. Leuk om er binnenkort erin te gaan snuffelen. Je zult vast wel op goede ideeën komen. Succes ermee!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gerda vanaf het moment dat het een woonblad [1990] werd stond er veel minder handwerk dingetjes in en lieverlee verdween dat helemaal. Zo jammer want er nooit meer een blad geweest wat er ook maar aan kon tippen.

   Verwijderen
 11. Leuk, leuk, leuk.....GEWELDIG Leuk!!! Kan me voorstellen dat het moeilijk is om te wachten totdat ze komen!!! Veel plezier straks! (Hier ligt ook al een verzameling)
  Groetjes, Hennie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hennie jij kent het gevoel dus......ik vind het gewoon spannend, 'k lijk wel een klein kind die op z'n cadeautje wacht.

   Verwijderen
 12. Ik kan me de Ariadne niet zo goed herinneren, ik denk dat ik er toen nog te jong voor was en me er nog niet genoeg voor interesseerde. Ik hoop dat je regelmatig wat leuke ideeën hier zult laten zien 😉! Alvast heel veel plezier met al die fijne jaargangen, dat werkt vast als een supertherapie en/of medicijn! Sterkte.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heidi aan één kant betekend dat dat je nog heerlijk jong bent, ik ga zeker hier af en toe wat plaatsen zodat jullie er ook wat aan hebben.

   Verwijderen
 13. Oh grappig ik heb net de jaargangen 1978 tm 1985 gekregen :-)
  Maar je hebt natuurlijk altijd baas boven baas met nog meer jaargangen. Veel plezier ermee Claire

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Pure nostalgie! Ook ik kan er uren stil mee zijn. Ook ik heb nog oude Ariadnes die ik niet kan wegdoen. Geniet ervan!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Laatst in een kringloop, er lagen heel veel jaargangen. Veel ouderwetse dingen, maar ook prachtige haakpatronen. Ik heb me ingehouden en ben na een paar jaargangen doorgebladerd te hebben, weer weggegaan. Maar ik kan het me zo goed voorstellen dat je daar helemaal mee in je nopjes bent!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Goh, dat is toevallig: gister hadden mijn moeder en ik het er nog over! Echt jammer dat er niet meer zo'n blad is. Gelukkig heeft mijn moeder ze nog wel en helemaal mooi ingebonden! We pakken ze er regelmatig bij om weer even te genieten. Zowel mijn moeder als ik hebben er veel uit gemaakt: breien en borduren vooral. En mijn dochter (net 20) vindt ze ook al geweldig, omdat ze helemaal into retro is, haha!
  Geniet val al het moois en wie weet zien we wel weer wat op je blog voorbij komen. Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Per toeval kwam ik op deze blog terecht. Wat ziet het er mooi en gezellig uit. Ik kom hier zeker en vast vaak een kijkje nemen.

  Groetjes en veel succes.
  Ellen
  www.fritsellen.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Oh, wat fijn, complete jaargangen van Ariadne. Zelf heb ik er een paar jaar geleden ook een doos vol van gekocht. Dus ik begrijp je blije gevoel.

  Groeten van Juffrouw Mier

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor jullie leuke en lieve reacties.
Informatie clairehaakmuts@gmail.com
Groetjes van Claire.