zondag 25 oktober 2015

Kouden voeten, slof patroon..


https://drive.google.com/file/d/0B1Z15PkCzEWudWNqeHNvYnloc2c/view?usp=sharing

Omdat mijn mijn dochter en ik altijd last hebben van koude voeten had ik vorig jaar voor ons lekkere dikke sloffen gehaakt. Helaas waren ze aan het eind van de winter overleden want er zaten knollen van gaten in die niet meer te repareren waren.
Dus dit jaar heb ik ze maar weer opnieuw gemaakt maar nu met zooltjes er onder.
Ik gebruikte voor de sloffen dubbeldraads tweed wol van Zeeman met ook nog een draad zwarte sokkenwol er door gemengd om de slof want sterker te maken.
Voor de zooltjes kocht ik in de kampeerwinkel antislip op een rol, deze antislip is aanmerkelijk dikker dan degene die je in de bouwmarkt e.d. koopt.
Ik tekende de omtrek van mijn voet op een A4-tje en knipte die daarna uit en je hebt een mooi passend patroon.
Dit patroon heb ik op de dubbel gevouwen antislip gelegd en zo 2 maal de zooltjes geknipt.
De reden dat ik ze dubbel knipte is dat ze dan nog zachter lopen wat ik erg prettig vind, maar je kunt ze ook gerust enkel maken als je dat liever wilt.
De zooltjes heb ik aan elkaar gestikt, wel aan de onder en bovenkant een stuk patroonpapier [of bakpapier] leggen tijdens het stikken want de antislip schuift niet onder de naaimachine, na het stikken kun je zo het papier verwijderen.
Heb je geen naaimachine dan kun je ze ook gewoon om haken en daarna vastnaaien onder de slof. {Dat heb ik ook gedaan met degene die ik op de camping maakte}
Om de zooltjes netjes onder de sloffen te krijgen heb ik die aangetrokken, op de zooltjes een beetje boekbindersslijm gesmeerd en toen met de slof aan op de zooltjes gaan staan, op die manier zitten ze altijd goed.
Daarna even rondom vast rijgen zodat je gemakkelijk de zooltjes onder de sloffen kunt naaien en voilà klaar zijn je heerlijke warme sloffen.
Ik geef het toe, ze zijn niet echt mooi maar wel lekker warm, en je kunt ze altijd nog een beetje op leuke met knoopjes, lintjes e.d.

Een tijdje geleden heb ik gezegd dat ik ging stoppen met gratis patronen omdat men het nodig vond dat een aantal van mijn gratis en kooppatronen op illegale sites gezet moest worden, ik was/ben hier teleurgesteld over en zeker omdat het ook nog zogenaamde FB-vriendjes waren die dit deden.
Ik probeer het achter me te laten en daarom plaats ik deze sloffen want wil ze graag delen omdat ik er zelf zoveel plezier van heb.
Hier kun je het patroon downloaden of door op de foto te klikken, het is de eerste keer dat ik op deze manier een pdf te downloaden aanbied dus ik hoop dat het lukt.
Mocht het niet lukken dan hoor ik het graag.
Veel plezier er mee.
Liefs van Claire

16 opmerkingen:

 1. Dank je wel, Claire! (Wil je nu mijn voeten voelen, dan snap je dat ik heir blij mee ben :-) )
  Het downloaden is prima gelukt! Ik zal het zeker niet delen of ergens plaatsen en al helemaal niet verkopen. Raar dat sommige mensen geen respect hebben voor het vele werk van een ander.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat fijn dat het gelukt is en dat je er blij mee bent.
   Tja Angelique, mensen blijven me verbazen. Ik weet ook dat jij dat nooit zou doen.
   Veel plezier er mee.

   Verwijderen
 2. wat zul je daar een heerlijke warme voeten in krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. zalig warme voeten,we hebben al handschoenen,dus met jouw geweldige patroon kunnen we weer aan de slag
  bedankt voor het delen (ondanks alle sores die je al hebt gehad)benieuwd wat er nu weer gaat gebeuren misschien valt het mee deze keer
  nogmaals bedankt vanuit het hoge noorden hihi

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk!Tip!(ooit gelezen ook op een of ander blog/internet0Je kan die zooltjes ook erop leggen aan de onderkant...bakpapier er overheen leggen en even t strijkijzer erop dan hoef je ze niet vast te naaien...zelf nog nooit geporobeerd maar wel gezien hoe t eruit zeg en hoe ze het gedaan had dus op internet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat ga ik proberen, bedankt voor de tip.

   Verwijderen
  2. Ik heb het geprobeerd maar word echt niet mooi hoor, smelt helemaal weg maar niet netjes. Het is leuk geprobeerd maar ik doe het maar bij mijn eigen manier. Maar bedankt voor de tip want voor hetzelfde geldt was het wel goed gelukt :-)

   Verwijderen
 5. oh hoe herkenbaar, die grote knollen in de sokken, tot op de draad versleten, ga nu jouw methode proberen, dankjewel

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dank je wel voor het patroon en de tips.
  Groetjes, Jannie

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Goede tip van die zooltjes. Ik brei wel eens sloffen maar daar glij je de hele kamer mee door. Leuk als je van schaatsen houd maar ook levens gevaarlijk....

  Lieve groet,dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat aardig van je om na die nare ervaringen met jouw patronen (helaas heel herkenbaar) toch dit patroon gratis te delen. Want wie wil niet lekkere warme voeten hebben met fijne sloffen. Dank je wel.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Bedankt voor het patroontje. Mijn dochter en ik vinden de sloffen erg leuk en koude voeten hebben we ook. Vriendelijke groet, Janny Bijlstra.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat fijn dat je dit patroon toch hebt willen delen. Hier ook een ijskoude voeten figuur en toevallig heb ik hetzelfde garen liggen. Hartelijk dank, het patroon komt prima van pas.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wauw wat een leuk patroontje, bedankt voor het delen.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Claire, wat een prachtige warme pantoffeltjes. Deze ga ik zeker maken want ook ik heb altijd koude voeten. Downloaden van het patroon is prima gelukt. Heel erg bedankt, je hebt weer een mens blij gemaakt. Fijne dag!

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor jullie leuke en lieve reacties.
Informatie clairehaakmuts@gmail.com
Groetjes van Claire.