dinsdag 24 april 2012

Dit is even niet leuk

Er loopt en vliegt hier altijd van alles in en rond de tuin, van kat tot eekhoorn, van ooievaar tot bonte specht maar nog nooit hebben we een roofvogel gezien.......tot vandaag. Terwijl wij lekker van een broodje zaten te smullen en intussen konden genieten van de vogeltjes die druk in de weer waren met de pindakaas stam, komt er een roofvogel aan, grijpt een klein musje en gaat er bovenop zitten. Mijn man holt naar buiten om hem weg te jagen, hij vliegt weg maar neemt het musje mee.
We hebben hem net gevonden, zonder kopje lag hij tussen de coniferen. Ze zeggen dat is de natuur.........maar ik vind dit even niet leuk.
Hieronder juffrouw ooievaar die enige tijd geleden probeerde een nest te bouwen op onze schoorsteen. In eerste instantie waren ze met z'n drieën maar twee hadden al snel door dat dit geen goed stekkie was, uiteindelijk heeft deze dame nog geprobeerd een nest te maken maar het is niet gelukt, maar goed ook want je werd helemaal gek van het geklapper van haar snavel. Ze is nog een aantal keren terug geweest en heeft rondjes gevlogen boven het huis maar daarna niet meer gezien.

 
 
 

16 opmerkingen:

 1. Inderdaad dat is de natuur, maar als je het ziet .... is het niet leuk.
  Die ooievaar is prachtig om te zien. Misschien een ooievaarsnest neerzetten?

  Groeten, Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit is inderdaad de wet van de natuur, niet leuk natuurlijk.
  Leuk zo'n ooievaar...gezellig

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik kan me voorstellen dat je de ooievaars niet op je schoorsteen wilt, wat kunnen die beesten een herrie maken.
  Dat je, waarschijnlijk, een sperwer in je tuin op bezoek hebt gekregen, is niet leuk voor dat musje, maar dat is het risico van voeren. Ook wij hebben een sperwer die regelmatig komt kijken of er nog iets voor hem te halen valt. En dat is idd de natuur, hoe vervelend ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het is de natuur, maar ze is niet altijd aardig. Lijkt me heel naar om te zien.
  Zo'n ooievaar daar in tegen is wel weer mooi om te zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind het ook heerlijk om dieren op bezoek te hebben in de tuin maar helaas krijg je ook soms de harde realiteit te zien. Ooievaars zijn leuk maar vast niet op je eigen dak (of vlakbij) met dat geklepper ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh dat is inderdaad niet leuk om te zien gebeuren! Maar de foto van de ooienvaar vind ik echt geweldig, heel mooi om te zien hoe ze daar zo zit!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Niet leuk om te zien gebeuren nee maar het hoort wel bij de natuur. En die roofvogel had waarschijnlijk een gemakkelijke prooi zo bij jullie voerbak.
  Ooievaars zijn zoooooooo prachtig, maar inderdaad,liever niet op je schoorsteen hè.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. He, BAH!!!! Wat zielig!!
  Wij hebben vorig jaar gezien dat onze kat een nestje leeg haalde.......Boehoehoeoeoe, ik stond erbij en keek ernaar, zoooooo zielig. ik ben weken boos geweest op de kat!!
  Tis de natuur, maar op deze manaier hoeft het niet voor mij.
  De foto van de ooievar is wel heel mooi trouwens, jammer dat ie dat plekje koos, want het is zo'n leuk gezicht om te zien hoe druk ze zijn met hun kleintjes.
  Groetjes, Daphne

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Och..., dat is niet zo leuk om te zien inderdaad.
  Maar wat een mooie foto van die ooievaar!
  Maar dat geklepper, daar wordt je inderdaad knetter van ;-). Ik heb ook een poosje tegenover zo'n nest gewoond. Maar wel prachtig om te zien. Ik woonde toen hoog, dus kon er mooi in kijken.

  En bedankt voor je lieve berichtje!
  Ik las, dat je het zelf ook best zwaar hebt momenteel... Ook heel veel sterkte met alles!

  Groetjes Tamara.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. En wie weet waar die ooievaar nog meer mee aan komt zetten :-)
  Tja leuk is het niet, vooral in je eigen achter tuin niet, maar die beesjes moeten nu eenmaal ook eten.

  Groetjes, dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 11. ik zou het beangstigend vinden maar toch ook erg tof om een echte roofvogel in mijn tuin te zien. en een ooievaar lijkt me helemaal het einde !

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hé, jasses dat is weer de minder leuke kant van de natuur maar die foto van de ooievaar is schitterend!!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. De ooievaar is prachtig, al kan ik me voorstellen dat hij (sorry, zij ;-) een hoop herrie maakt, maar een roofvogel! Jeetje, dat is schrikken en arm vogeltje.. ik kan daar ook zo slecht tegen!! We hebben hier ook een nestje gehad en ik ben blij dat ze allemaal veilig zijn uitgevlogen!
  liefs, Nancy

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat naar is dat om te zien, heb het ook een keer meegemaakt tijdens vakantie in Gelderland toen greep een roofvogel een duif, bah.
  En die ooievaar op je schoorsteen wat apart, je weet denk ik wel dat een ooievaar op je schoorsteen jou en je familie geluk brengt!
  Groetjes van Bregit

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Mooie foto! Zo te horen krijg je heel wat bijzondere vogels op en om je huis.
  Toch zou ik niet hetzelfde gereageerd hebben met die sperwer die die mus greep. We hebben zelf al 'n paar keer een roofvogel in de tuin gehad. Een keer had hij 'n duif te pakken, de andere keer een merel. Het is misschie hard, maar ook mooi. Ten slotte is het gewoon zijn voedsel.
  Wij hebben met onze kindjes samen op een afstandje toe zitten kijken. Was een prima moment voor een gesprekje over de hardere kanten van het leven, maar dat niets in het leven verloren gaat (circle of live). En nadat de roofvogel verdwenen was hebben we ook nog heel bewonderend staan kijken bij de overblijfselen van zijn prooi. Bijzonder om te zien hoe precies de roofvogel de lekkerste delen van bv zo'n duif weet op te eten, en hoe de veren die in de weg zitten netjes worden verwijderd. Ook de eethouding is mooi om te zien. Met de vleugels wordt de prooi afgeschermd tegen spiedende ogen van mogelijke concurenten. Zijn vangst geeft ie niet zomaar af!
  Spannend was het wel! Maar ik kan van de natuur in al zijn facetten genieten :)

  Je kunt de mussen trouwens helpen, door dichtbij de eetgelegenheden die je in de tuin creert ook vluchtplekken te regelen. Een lekkere dichte struik bv, eventueel met doorns. Daar kan zo'n sperwer echt niet tussen komen.
  Veel plezier met vogels kijken! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. wat bijzonder, een ooievaar op je schoorsteen! Overigens, als je in een omgeving woont met veel groen om je heen, loop je een grote kans dat je last krijgt van boktor. Mocht dit het geval zijn, is dit de oplossing: boktor

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor jullie leuke en lieve reacties.

Groetjes van Claire.

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.